26/03/2019: ΕΟΤ – Παρουσίαση των Λειψών στην ολλανδική τουριστική αγορά

26/03/2019: ΕΟΤ – Παρουσίαση των Λειψών στην ολλανδική τουριστική αγορά


26/03/2019: ΕΟΤ – Παρουσίαση των Λειψών στην ολλανδική τουριστική αγορά

Ειδική εκδήλωση δημοσίων σχέσεων για την παρουσίαση σε επιλεγμένο κοινό ταξιδιωτικών πρακτόρων, εκπροσώπων T.Os, δημοσιογράφων και bloggers των Λειψών και των 23 νησιών που τους περιβάλουν ως έναν προορισμό που προσφέρει αυθεντικές διακοπές, διοργάνωσε στις 19 Μαρτίου στην πόλη Roosendaal της Ολλανδίας η Υπηρεσία ΕΟΤ Κάτω Χωρών σε συνεργασία με τον Δήμο Λειψών. Η δράση αυτή εντάσσεται στη στρατηγική του Υπουργείου Τουρισμού και της υπουργού κας Έλενας Κουντουρά, που υλοποιεί διεθνώς ο ΕΟΤ, για προβολή και προώθηση λιγότερο γνωστών ελληνικών προορισμών και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου 365 μέρες το χρόνο.

 

Στιγμιότυπο από την παρουσίαση του Λειψών σε ταξιδιωτικούς πράκτορες, εκπροσώπους T.Os, δημοσιογράφους και bloggers στην πόλη Roosendaal της Ολλανδίας

 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο ελληνικού εστιατορίου που θύμιζε νησί και είχε ως στόχο την ενημέρωση των συμμετεχόντων για το πολύμορφο τουριστικό προϊόν των Λειψών, όπως είναι οι ποδηλατικές και περιπατητικές διαδρομές, ο περίπλους των νησιών με σκάφη και καραβάκια, τα μοναδικά τοπικά προϊόντα και ο δημοφιλής από την αρχαιότητα οίνος, καθώς και για τη βελτίωση της προσβασιμότητας μέσω των γειτονικών διεθνών αεροδρομίων και ιδιαίτερα αυτού της Κω. Το Roosendaal, μαζί με τις γειτονικές πόλεις, αποτελούν εύρωστο κομμάτι της ολλανδικής οικονομίας, το οποίο μπορεί να «τροφοδοτήσει» την Ελλάδα με ποιοτικούς ταξιδιώτες που διαθέτουν ειδικά ενδιαφέροντα και υψηλό μορφωτικό και κοινωνικό υπόβαθρο.

 

Ο Δήμαρχος Λειψών κ. Φ. Μάγγος απευθύνει χαιρετισμό στους Ολλανδούς επαγγελματίες του τουρισμού κατά την έναρξη της εκδήλωσης

 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Λειψών κ. Φώτης Μάγγος, ενώ κατά την παρουσίαση προβλήθηκε video της δημοφιλούς Ολλανδής blogger κας Edith Hutnik (https://travelcreaterepeat.nl/reis-video-griekenland-lipsi-eiland/), που επισκέφτηκε τον προορισμό στο πλαίσιο της καμπάνιας του Υπηρεσίας ΕΟΤ Κάτω Χωρών «IloveGriekeland.nl». Oι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να λάβουν αναλυτικές πληροφορίες και να παρακολουθήσουν ντοκιμαντέρ για τους Λειψούς, να δοκιμάσουν γευστικά ελληνικά εδέσματα και να παραλάβουν αναμνηστική τσάντα με προωθητικό υλικό και τοπικά γλυκά.  

 

Η προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ Κάτω Χωρών κα Ελ. Σκαρβέλη (αριστερά, στο μέσον) με τον Δήμαρχο Λειψών κ. Φ. Μάγγο (στο μέσον) και τους Ολλανδούς τουριστικούς επαγγελματίες, δημοσιογράφους και bloggers που έλαβαν μέρος στην εκδήλωση.

 

Επισημαίνεται ότι, στο πλαίσιο ενίσχυσης της πρωτοβουλίας προβολής των Λειψών στην ολλανδική αγορά και της συστηματικής τουριστικής πολιτικής για προώθηση νέων προορισμών στην Ελλάδα, η Υπηρεσία ΕΟΤ Κάτω Χωρών προγραμματίζει τον προσεχή Σεπτέμβριο ταξίδι εξοικείωσης με Ολλανδούς ταξιδιωτικούς πράκτορες, σε συνεργασία με τους Δήμους Λειψών και Κω.