26/06/2018:Συμμετοχή του Γραφείου ΕΟΤ Ρωσίας & ΚΑΚ στο 4ο Φεστιβάλ Μικρών Τουριστικών Δήμων της Ρωσικής Ομοσπονδίας

26/06/2018:Συμμετοχή του Γραφείου ΕΟΤ Ρωσίας & ΚΑΚ στο 4ο Φεστιβάλ Μικρών Τουριστικών Δήμων της Ρωσικής Ομοσπονδίας


26/06/2018:Συμμετοχή του Γραφείου ΕΟΤ Ρωσίας & ΚΑΚ στο 4ο Φεστιβάλ Μικρών Τουριστικών Δήμων της Ρωσικής Ομοσπονδίας

Με τη συμμετοχή του Γραφείου ΕΟΤ Ρωσίας, πραγματοποιήθηκε στις 23 Ιουνίου το 4ο Φεστιβάλ Μικρών Τουριστικών Δήμων της Ρωσικής Ομοσπονδίας με τον τίτλο «Μεγάλοι άνθρωποι μικρής πόλης» στην πόλη Ταμπόλσκ της Περιφέρειας Tyumen, την πρώτη ιστορική πρωτεύουσα της Σιβηρίας. Την πρόσκληση προς τον ΕΟΤ απεύθυναν οι διοργανωτές του Φεστιβάλ επ’ ευκαιρία του εορτασμού του έτους Ελλάδας-Ρωσίας 2018.

 

Στο Συνέδριο που έλαβε χώρα στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, ο  προϊστάμενος του Γραφείου ΕΟΤ Ρωσίας κ. Πολύκαρπος Ευσταθίου απεύθυνε χαιρετισμό της Υπουργού Τουρισμού της Ελλάδας κας  Έλενας Κουντουρά και παρουσίασε στους παρευρισκόμενους τη δυναμική του Ελληνικού τουριστικού  προϊόντος δίνοντας χαρακτηριστικά παραδείγματα ήπιας και αειφόρου  τουριστικής  ανάπτυξης  μικρών   δήμων  για τουρισμό 365 ημέρες τον χρόνο.

 

Στιγμιότυπο από την παρουσίαση του Προϊστάμενου του Γραφείου ΕΟΤ Ρωσίας & ΚΑΚ

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Συνέδριο συμμετείχαν πάνω από  60 περιφερειακές και εκτελεστικές αρχές μικρών Ρωσικών Δήμων στο τομέα του τουρισμού, Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι  και ομιλητές. Τις εργασίες συντόνισαν η Γενική  Διευθύντρια  Περιφερειακής Τουριστικής Πολιτικής του Υπουργείου Πολιτισμού  της Ρωσίας κα Olga Yarilova , η Διευθύντρια της Ομοσπονδίας μικρών Τουριστικών Πόλεων κα   Elena Kaneva και ο Επικεφαλής του Τμήματος Τουρισμού και Προβολής της Περιφέρειας Τyumen κ. Andrey Panteleev.

 

Από αριστερά διακρίνονται: ο κ. Andrey Panteleev – Δ/ντής Αγοράς & Τουρισμού της Περιφέρειας Tyumen, η κα Olga Yarilova – Δ/ντρια του Τμήματος Τουρισμού του Υπουργείου Πολιστισμού της Ρωσίας, η κα Maria Trofimova – Επικεφαλής του Τμήματος Τουρισμού & Προώθησης της Περιφέρειας Tyumen, ο κ. Πολύκαρπος Ευσταθίου – Δ/ντής του Γραφείου ΕΟΤ Ρωσίας & ΚΑΚ.

 

Η παρουσία της Ελλάδας ήταν κατά γενική ομολογία επιτυχημένη. Η χώρα μας απέσπασε τα παρατεταμένα χειροκροτήματα των Δημάρχων και των αντιπροσώπων που παρευρέθηκαν στις εργασίες του Συνεδρίου και  ο ΕΟΤ δέχθηκε πολλά αιτήματα για αδελφοποιήσεις με Ελληνικούς αντίστοιχους μικρούς Ελληνικούς  Tουριστικούς Δήμους.