26/07/2018: Με την αιγίδα του ΕΟΤ το «Zagori Mountain Running 2018»

26/07/2018: Με την αιγίδα του ΕΟΤ το «Zagori Mountain Running 2018»


26/07/2018: Με την αιγίδα του ΕΟΤ το «Zagori Mountain Running 2018»

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο Ζαγόρι Ηπείρου ο μεγαλύτερος δρόμος ορεινού τρεξίματος στην Ελλάδα, το όγδοο «Zagori Mountain Running 2018». Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε με αιγίδα του ΕΟΤ, στο πλαίσιο της εθνικής και περιφερειακής πολιτικής του Υπουργείου Τουρισμού για την ανάδειξη νέων λιγότερων δημοφιλών στο εξωτερικό τουριστικών προορισμών και την ενίσχυση του θεματικού τουρισμού, με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου για τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο.

 

 

Στους αγώνες που ξεκίνησαν το 2011 έχοντας ως βασικό στόχο τη χαρτογράφηση και σηματοδότηση της περιοχής, συμμετείχαν φέτος 2.340 Έλληνες και ξένοι αθλητές από 30 χώρες καθιστώντας τη διοργάνωση ως μια από τις σημαντικότερες στο είδος της σε παγκόσμιο επίπεδο. Αξιοσημείωτη ήταν παρουσία της Κίνας με τη συμμετοχή 30 αθλητών, όπως επίσης της Ινδίας, της Μεγάλης Βρετανίας, της Νότιας Αφρικής, της Κύπρου αλλά και πολλών ακόμη χωρών του εξωτερικού.

 

Αθλητές και αθλούμενοι,  λάτρεις της φύσης, της περιπέτειας και του αθλητισμού είχαν τη δυνατότητα να αγωνιστούν στις απαιτητικές διαδρομές του ορεινού Ζαγορίου στην Ήπειρο. Σε μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, η οποία περιλαμβάνει ένα δίκτυο από 46 πανέμορφα πετρόχτιστα χωριά γνωστά ως Ζαγοροχώρια, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία μέσα από μια σειρά αγώνων 80 χλμ., 44 χλμ., 21 χλμ. και 10 χλμ. να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στα μαγευτικά τοπία του Όρους Τύμφη, του Φαραγγιού του Βίκου και των χωριών του Ζαγορίου. Παράλληλα πραγματοποιήθηκε το Ζαγοράκι, ένας παιδικός αγώνας τρεξίματος 1 χλμ.

 

 

Εντυπωσιακά ρεκόρ αλλά και πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων με κοινωνικό και περιβαλλοντικό χαρακτήρα που έλαβαν χώρα στο Τσεπέλοβο και τους Κήπους κατά τη διάρκεια του τριημέρου, κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των 12.000 επισκεπτών και έβαλαν ψηλά τον πήχη για την επόμενη διοργάνωση το 2019.

 

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης:
https://zagorirace.gr/