26/08/2022 – Ελευσίνα: Αρχίζει το Φεστιβάλ «Αισχύλεια» υπό την αιγίδα του ΕΟΤ

26/08/2022 – Ελευσίνα: Αρχίζει το Φεστιβάλ «Αισχύλεια» υπό την αιγίδα του ΕΟΤ


26/08/2022 – Ελευσίνα: Αρχίζει το Φεστιβάλ «Αισχύλεια» υπό την αιγίδα του ΕΟΤ

 

Υπό την αιγίδα του ΕΟΤ αρχίζει μεθαύριο Κυριακή 28 Αυγούστου στην Ελευσίνα το Φεστιβάλ «Αισχύλεια», ένας από τους μακροβιότερους και εγκυρότερους πολιτιστικούς θεσμούς της χώρας.

 

Τα «Αισχύλεια» συμπληρώνουν φέτος τον 48ο χρόνο δράσης τους, µε τον πολιτισμό να βρίσκεται στον πυρήνα της προσπάθειας για κοινωνική, περιβαλλοντική και οικονομική αναβάθμιση, με τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2023 για την Ελευσίνα να προσφέρει στο φεστιβάλ την ευκαιρία νέας δυναμικής στο ευρωπαϊκό πολιτιστικό τοπίο, αναδεικνύοντας τη μοναδικότητα της πόλης του Αισχύλου και των Ελευσινίων Μυστηρίων.

 

Παράλληλα, συμβάλλει στην προβολή και ανάδειξη της ποικιλομορφίας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και του σύγχρονου προσώπου της χώρας, ενώ προσφέρεται επίσης για την πραγματοποίηση ταξιδιών εμπειρίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα τελευταία χρόνια, σχεδόν 30.000 θεατές -ανάμεσά τους και πολλοί ξένοι επισκέπτες της Αττικής- παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις του, με αποτέλεσμα το φεστιβάλ να γίνει θέμα συζήτησης αλλά και ευχάριστη προσμονή.

 

 

Οι φετινές εκδηλώσεις περιλαμβάνουν θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες και κινηματογραφικές προβολές, που θα πραγματοποιηθούν στο Παλιό Ελαιουργείο, θαυμάσιο δείγμα από τη βιομηχανική ιστορία της Ελευσίνας, και τον θερινό κινηματογράφο, και τα δύο στο παραλιακό μέτωπο της πόλης, αλλά και την εντυπωσιακή in situ γλυπτική εγκατάσταση του διεθνώς αναγνωρισμένου Έλληνα καλλιτέχνη Κωστή Βελώνη «Στάχυα πέφτουν σε τσιμεντένια δάπεδα».

 
Εξάλλου, στις 25 Σεπτεμβρίου και στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα διεξαχθούν ο ημιμαραθώνιος δρόμος 21 χλμ. «Στα Ίχνη της Ιεράς Οδού» με αφετηρία τον αρχαιολογικό χώρο του Κεραμεικού στην Αθήνα και τερματισμό την πλατεία Ηρώων στην Ελευσίνα, καθώς και αγώνας δρόμου 5 χλμ. εντός της πόλης.