26/09/2019: Αιγίδα ΕΟΤ σε γαστρονομικές, αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις με υψηλό τουριστικό ενδιαφέρον

26/09/2019: Αιγίδα ΕΟΤ σε γαστρονομικές, αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις με υψηλό τουριστικό ενδιαφέρον


26/09/2019: Αιγίδα ΕΟΤ σε γαστρονομικές, αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις με υψηλό τουριστικό ενδιαφέρον

Σημαντικές γαστρονομικές, αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις με υψηλό τουριστικό ενδιαφέρον, έθεσε υπό την αιγίδα του ο ΕΟΤ με σχετικές αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού κου Δημήτρη Φραγκάκη. Πρόκειται για το «Corfu Beer Festival – Corfu meets Holland», που διοργανώνεται από τις 25 έως τις 29 Σεπτεμβρίου, τη 17η Παγκρήτια Έκθεση Γεωργίας, Κτηνοτροφίας & Παραδοσιακών Προϊόντων, που θα λάβει χώρα από τις 26 έως τις 29 Σεπτεμβρίου, τον 10ο Διεθνή Ιστιοπλοϊκό Αγώνα CΑTAMARANS CUP International Regatta, που θα διεξαχθεί από τις 19 έως τις 26 Οκτωβρίου και την 4η Art Thessaloniki International Contemporary Art Fair, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις  21 έως τις 24 Νοεμβρίου.

 

 

Το «Corfu Beer Festival – Corfu meets Holland», που φέτος διοργανώνεται για έκτη χρονιά στην περιοχή Αρίλλας της Κέρκυρας, δεν είναι μόνο ένα φεστιβάλ μπύρας, αλλά ένα φεστιβάλ πολιτισμού και γαστρονομίας που προσφέρει την ευκαιρία στις χώρες που συμμετέχουν να συνδεθούν με το νησί. Σκοπός του είναι να αποτελέσει μέσο ενδυνάμωσης της τουριστικής βιομηχανίας της Κέρκυρας κατά τους φθινοπωρινούς μήνες, να δώσει τη δυνατότητα να ξεκινήσουν καινούργιες επιχειρηματικές δραστηριότητες στο νησί και να αναδείξει την τοπική δραστηριότητα και παραγωγή σε όλο το εύρος τους.

 

 

Η 17η Παγκρήτια Έκθεση Γεωργίας, Κτηνοτροφίας & Παραδοσιακών Προϊόντων θα πραγματοποιηθεί στο Εκθεσιακό Κέντρο στους Βώρους  του Δήμου Φαιστού με σκοπό την προβολή των συμμετεχουσών επιχειρήσεων, την ενημέρωση των επισκεπτών για τα νέα προϊόντα και τις υπηρεσίες που σχετίζονται με την τοπική παραγωγή και την κουλτούρα, καθώς και την ανάδειξη του τόπου διεξαγωγής ως προορισμό γαστρονομικού και οινικού τουρισμού. Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης, θα υλοποιηθούν, επίσης, σεμινάρια γευσιγνωσίας και εκδηλώσεις για την προώθηση του κρητικού αμπελώνα και του τοπικού ελαιόλαδου. 

 

 

Ο 10ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας CΑTAMARANS CUP International Regatta θα ξεκινήσει από τον Άλιμο και  θα ακολουθήσει τη διαδρομή Πόρος – Σπέτσες – Παράλιο Άστρος – Ναύπλιο για να καταλήξει και πάλι στον Άλιμο. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά δημοφιλές ιστιοπλοϊκό γεγονός, με συμμετοχές από περισσότερες από 18 χώρες, που συνδυάζει ιδανικά τη διασκέδαση ενός ιστιοπλοϊκού αγώνα με χαλαρωτικές διακοπές στα ελληνικά νησιά, αφού σε κάθε σταθμό του αγώνα οργανώνονται παράλληλες πολιτιστικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις. Σημειώνεται ότι ο ΕΟΤ έχει θέσει υπό την αιγίδα του τη διοργάνωση ήδη από το 2012, καθώς δίνει τη δυνατότητα για διεθνή προβολή της Ελλάδας ως ιδεώδη προορισμό για θαλάσσιο τουρισμό και για τη διεξαγωγή διεθνών αγώνων υψηλών προδιαγραφών.

 

 

Η 4η Art Thessaloniki International Contemporary Art Fair θα πραγματοποιηθεί στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης με αφορμή την 84η ΔΕΘ και αποτελεί μια συνεύρεση αιθουσών τέχνης, που συνδυάζει τη διοργάνωση εκθέσεων υψηλού κύρους με την εμπορική διάσταση. Θεωρείται ως ένα από τα σημαντικότερα καλλιτεχνικά γεγονότα στη νοτιοανατολική Ευρώπη, καθώς εκτός των άλλων επενδύει στη στρατηγική και γεωγραφική θέση της Θεσσαλονίκης και τους ιδιαίτερους δεσμούς της με τις χώρες των Βαλκανίων και της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου, τις ΗΠΑ και τη Ρωσία. Η φετινή διοργάνωση θα φιλοξενήσει συνολικά 38 γκαλερί από την Ελλάδα, την Ευρώπη, την Ασία και την Αμερική.