26/11/2019: Ο ΕΟΤ προβάλει τον οινοτουρισμό της Μακεδονίας στη βελγική αγορά

26/11/2019: Ο ΕΟΤ προβάλει τον οινοτουρισμό της Μακεδονίας στη βελγική αγορά


26/11/2019: Ο ΕΟΤ προβάλει τον οινοτουρισμό της Μακεδονίας στη βελγική αγορά

Εκδήλωση δημοσίων σχέσεων για την προβολή στη βελγική αγορά των μακεδονικών κρασιών και του οινοτουρισμού στη Μακεδονία, διοργάνωσε η Υπηρεσία ΕΟΤ Κάτω Χωρών στις 19 Νοεμβρίου στις Βρυξέλες, στο πλαίσιο της στρατηγικής του Οργανισμού για την προώθηση της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού που προσφέρει στους επισκέπτες πολλαπλές επιλογές και την ανάδειξη θεματικών τουριστικών προϊόντων με χαρακτήρα «μοναδικής εμπειρίας».

 

Άποψη του χώρου όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την προβολή στη βελγική αγορά των μακεδονικών κρασιών και του οινοτουρισμού στη Μακεδονία.

 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν 36 εκπρόσωποι βελγικών ΜΜΕ, διαμορφωτές της αγοραστικής συμπεριφοράς των Βέλγων καταναλωτών και τουριστικοί πράκτορες της χώρας, οι οποίοι ενημερώθηκαν για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Μακεδονίας ως προορισμού που προσφέρει αυθεντικές ταξιδιωτικές εμπειρίες θεματικού τουρισμού, όπως η οινοπαραγωγή. Οι προσκεκλημένοι παρακολούθησαν παρουσίαση από την εκπρόσωπο των «Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος», κα Αλεξάνδρα Ανθίδου, επτά διαδρομών σε επισκέψιμα οινοποιεία της Βόρειας Ελλάδας, συνδέοντας την οινογευσία με τουριστικούς προορισμούς, ενώ παράλληλα γεύτηκαν μακεδονικά κρασιά από τις αντίστοιχες περιοχές. Επίσης, μέσω προβολής video και φωτογραφικού υλικού, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν, τον αυθεντικό, κλασικό, παραδοσιακό και ταυτόχρονα σύγχρονο προορισμό της Μακεδονίας, που διαθέτει πλούτο φυσικών και πολιτιστικών πόρων και συνεπώς αποτελεί ένα διαφοροποιημένο τουριστικό προϊόν.

 

Παρουσίαση από την Αλ. Ανθίδου των επτά οινικών διαδρομών του «Κρασιού της Βορείου Ελλάδος».

 

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενδυνάμωση του μεριδίου της Μακεδονίας στο Βέλγιο με την ένταξη οινοτουριστικών διαδρομών και επισκέψεων σε οινοποιεία στα πακέτα των Βέλγων T.Os, καθώς και η σύνδεση του τουριστικού προϊόντος με την ελληνική παραγωγή και την αύξηση του ενδιαφέροντος και των πωλήσεων για τα μακεδονικά κρασιά.

 

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση, όπου εικονίζονται, από αριστερά, η εκπρόσωπος της Οργάνωσης «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος», Αλ. Ανθίδου, η Ν. Ταραλά του Οινοποιείου Ταραλά από την Ημαθία, η προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ Κάτω Χωρών, Ελ. Σκαρβέλη, και η αναπληρώτρια προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ Κάτω Χωρών, Α. Τζίφα.

 

Σημειώνεται ότι, στο πλαίσιο σειράς στοχευμένων δράσεων για την προώθηση της Μακεδονίας στην αγορά αυτή, η Υπηρεσία ΕΟΤ Κάτω Χωρών σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προγραμματίζει τον Μάρτιο του 2020 την υλοποίηση fam trip με τη συμμετοχή εκπρόσωπων ΜΜΕ και τουριστικών πρακτόρων από το Βέλγιο.