27/02/2020 – Ο ΕΟΤ προωθεί το ελληνικό καρναβάλι σε Ολλανδία και Πολωνία

27/02/2020 – Ο ΕΟΤ προωθεί το ελληνικό καρναβάλι σε Ολλανδία και Πολωνία


27/02/2020 – Ο ΕΟΤ προωθεί το ελληνικό καρναβάλι σε Ολλανδία και Πολωνία

 

Δημοσιογραφικά ταξίδια (press trips) με τη συμμετοχή δημοσιογράφων και bloggers από την Ολλανδία και την Πολωνία για την ανάδειξη και προώθηση των καρναβαλικών εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στην Κοζάνη και τη Σύρο, υλοποιεί ο ΕΟΤ τις προσεχείς ημέρες, μέσω των υπηρεσιών του στις Κάτω Χώρες και την Πολωνία, αντίστοιχα. Στόχος των δράσεων αυτών είναι η σύνδεση του κάθε προορισμού με μοναδικές εμπειρίες, η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του και, ταυτόχρονα, η προβολή συνολικά της Ελλάδας στα κοινωνικά δίκτυα ως ιδιαίτερα ελκυστικός πολύ-θεματικός προορισμός.

 

Ειδικότερα, από αύριο 28 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου 2020, ο Ολλανδός blogger Vincent (Schuurman Weggemans) θα ταξιδέψει στην Κοζάνη προκειμένου να ζήσει την εμπειρία των τοπικών αποκριάτικων εθίμων και ειδικότερα αυτό των Φανών. Η πλατφόρμα που διαχειρίζεται έχει περισσότερα 1.000.000 views και κυκλοφορεί και σε έντυπη μορφή με 75.000 αντίτυπα. Το blog απευθύνεται σε ταξιδιώτες ηλικίας 40+, εκ των οποίων το 59% είναι άνδρες, που κυρίως επιλέγουν προορισμούς με ξεχωριστή φυσική ομορφιά και αυθεντικό τουριστικό προϊόν.

 

Εξάλλου, στη Σύρο θα βρεθούν από τις 29 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου 2020 οι δημοσιογράφοι και bloggers από την Πολωνία, Dorota Chojnowska και Bartosz Kicior, με σκοπό την προβολή του νησιού στα πολωνικά ΜΜΕ, κατά τη διάρκεια του εορτασμού του καρναβαλιού με τα ήθη και τα έθιμα της πολιτιστικής του παράδοσης. Ο εορτασμός του καρναβαλιού ενδιαφέρει τους επισκέπτες από την Πολωνία, καθώς με τον τρόπο αυτό τους δίνεται η δυνατότητα να γνωρίσουν ιδιαίτερες πτυχές του ελληνικού τουρισμού, εκτός από το βασικό τρίπτυχο «ήλιος-γαλανός ουρανός-θάλασσα».