27/11/2017: Οι Πολωνοί τουρίστες προτιμούν Ελλάδα για τις διακοπές τους

27/11/2017: Οι Πολωνοί τουρίστες προτιμούν Ελλάδα για τις διακοπές τους


27/11/2017: Οι Πολωνοί τουρίστες προτιμούν Ελλάδα για τις διακοπές τους

Αυξημένη κίνηση κατά 15% έως 20% προς Ελληνικούς προορισμούς, αναμένουν για το 2018 οι Τ.Ο.s της Πολωνίας καθώς η Ελλάδα εξακολουθεί να αποτελεί προορισμό πρώτης προτίμησης για τους Πολωνούς τουρίστες.

 

Ο Γ.Γ. του ΕΟΤ κ. Τσέγας Κωνσταντίνος (αριστερά) με τον Πρέσβη της Ελλάδας κ. Ευάγγελο Τσαούση στο περίπτερο του ΕΟΤ.

 

Αυτό προέκυψε στην διεθνή τουριστική έκθεσης TTWarsaw 2017,που πραγματοποιήθηκε στη Βαρσοβία 23-25/11/17, στην οποία συμμετείχε ο ΕΟΤ με δικό τους περίπτερο και συνεκθέτες την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, την Περιφέρεια Κρήτης, τον όμιλο ξενοδοχειακών επιχειρήσεων GRECOTEL και τον Δήμο Κυθήρων.

 

Ο Γ.Γ. του ΕΟΤ κ. Τσέγας Κωνσταντίνος με την κ. Natalia Rodrez, Marketing Manager της TUI Poland.

 

Την έκθεση επισκέφτηκε ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Κωνσταντίνος Τσέγας, όπου είχε συναντήσεις με τους σημαντικότερους tour operators της Πολωνίας ( ΙΤΑΚΑ, GRECOS, TUI, RAINBOW, Mouzenidis tours), με τον Πρόεδρο της Ένωσης Τ.Ο.΄ς Πολωνίας (PZOT) κ. Krzysztof Piatek (CEO της Thomas Cook/Neckermann), με τον Αντιπρόεδρο της Ένωσης Τουριστικών Επιχειρήσεων Πολωνίας (PIT) κ. Grzegorz Chmielewski και με την κα Malgorzata Bednarska, Διευθύντρια της Aegean Airlines (Globair Poland).

 

Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ (δεξιά) κ. Κωνσταντίνος Τσέγας με τον Πρόεδρο της της Ένωσης Τ.Ο.΄ς Πολωνίας (PZOT) κ. Krzysztof Piatek (CEO της Thomas Cook/Neckermann).

 

Η Πολωνία συνδέεται αεροπορικώς με 27 ελληνικούς προορισμούς. Το πρώτο 9μηνο του 2017 την Ελλάδα επισκέφτηκα συνολικά 730.000 Πολωνοί τουρίστες, αριθμός αυξημένος κατά 14,1 % σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό διάστημα καθιστώντας σταθερά την Πολωνία στην 6η θέση των τουριστικών αγορών προς Ελλάδα. Όπως έγινε γνωστό στην διεθνή τουριστική Έκθεση της Βαρσοβίας TTWarsaw 2017 μεγάλοι Τ.Ο.s, όπως είναι η Rainbow και η TUI επεκτείνουν χρονικά τον προγραμματισμό τους από τον Απρίλιο έως και τις αρχές Νοεμβρίου σε ορισμένες περιοχές όπως: Κρήτη, Ρόδος, Ζάκυνθος. Άλλοι Τ.Ο.s ( π.χ. ΙΤΑΚΑ) εντάσσουν στα πακέτα τους και νέους τουριστικούς προορισμούς για το 2018 όπως είναι η Λήμνος και η Χίος.

 

Ο Γ.Γ. του ΕΟΤ κ. Κωνσταντίνος Τσέγας με την ελληνική ομάδα στο περίπτερο του ΕΟΤ.