28/05/2015: Γάλλοι Τουριστικοί Πράκτορες στην Καλαμάτα

28/05/2015: Γάλλοι Τουριστικοί Πράκτορες στην Καλαμάτα


28/05/2015: Γάλλοι Τουριστικοί Πράκτορες στην Καλαμάτα

Γνωριμία με τις ομορφιές της Καλαμάτας  και το πλούσιο τουριστικό προϊόν της ευρύτερη περιοχής  της Πελοποννήσου διοργάνωσε το Γραφείο Ε.Ο.Τ. Γαλλίας για 110 Γάλλους πράκτορες, σε συνεργασία με τον γάλλο Τ.Ο. Thalassa Nº1, την Aegean Airlines, την Περιφέρεια Δυτικής Πελοποννήσου και τα ξενοδοχεία Aldemar Olympian Village και Costa Navarino 
 
Το ταξίδι εξοικείωσης πραγματοποιήθηκε τον Μάιο (27-30 Μαΐου 2015) με αφορμή την επίσημη πρώτη της αεροπορικής σύνδεσης της Γαλλικής πρωτεύουσας με την Καλαμάτα από την Aegean Airlines.
 
Οι πρώτοι εκατόν πενήντα γάλλοι επιβάτες  της πτήσης έτυχαν θερμής υποδοχής στο διεθνές αεροδρόμιο «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος», από το Δήμο Καλαμάτας, προσφέροντάς τους τσάντες με πληροφοριακό υλικό, και την περιφέρεια Πελοποννήσου, που προσέφερε κεράσματα πελοποννησιακών προϊόντων, ενώ ο Σύλλογος Γυναικών Σπερχογείας παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς.
 
Τους  Γάλλους επισκέπτες υποδέχθηκαν ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, οι αντιπεριφερειάρχες Ντίνα Νικολάκου και Περικλής Μαντάς και αντιπροσωπεία του Δήμου Καλαμάτας με επικεφαλής την πρόεδρο της Επιτροπής Τουρισμού Παναγιώτα Ντίντα και τον αντιδήμαρχο Δημήτρη Βεργόπουλο. 
 
Οι γάλλοι πράκτορες  επρόκειτο να επισκεφθούν   σημαντικούς αρχαιολογικούς, πολιτιστικούς χώρους , να ανακαλύψουν την γαστρονομία της περιοχής και να γνωρίσουν τις πόλεις και το σύγχρονο τρόπο ζωής των Πελοποννησίων.