28/06/2017: ΒΙΤΕ 2017 – Βράβευση του Ελληνικού Τουρισμού στην Κίνα

28/06/2017: ΒΙΤΕ 2017 – Βράβευση του Ελληνικού Τουρισμού στην Κίνα


28/06/2017: ΒΙΤΕ 2017 – Βράβευση του Ελληνικού Τουρισμού στην Κίνα

Με μία ακόμη διάκριση για τον Ελληνικό Τουρισμό, ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του ΕΟΤ 14η Έκθεση BITE του Πεκίνου.

 

Η χώρα μας έλαβε το βραβείο Dream Destination of Lifestyle Media Group σε ειδική τελετή βράβευσης.

 

 

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε(16-18/06/17) στο China National Convention Center και ο ΕΟΤ συμμετείχε με περίπτερο 108 τ.μ. και συνεκθέτες την Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Τουρισμού (ΓΕΠΟΕΤ) και το Γραφείο Γενικού Τουρισμού Multipath Travel Services.

 

Με τη συμμετοχή του στην ΒΙΤΕ 2017, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού ολοκλήρωσε το Πρόγραμμα συμμετοχής του στις Διεθνείς Εκθέσεις του Α΄ Εξάμηνου 2017.

 

 

Στην εν λόγω έκθεση συμμετέχουν κάθε χρόνο περί τους 1000 εκθέτες, 5.538 Trade visitors και 120.000 Public Visitors.

 

Από την Ευρώπη έλαβαν μέρος, μεταξύ άλλων, εθνικοί τουριστικοί οργανισμοί από την Ρωσία, τη Βενεζουέλα και την Τσεχία. Τα στελέχη του ΕΟΤ πραγματοποίησαν γόνιμο διάλογο με τουριστικούς πράκτορες και bloggers καθώς και συνεντεύξεις και διαπιστώθηκε το ένθερμο ενδιαφέρον των επισκεπτών της Έκθεσης για την Ελλάδα. Το περίπτερο του ΕΟΤ προσέλκυσε πληθώρα public visitors, οι οποίοι εξέφρασαν την εκτίμηση τους για την ιστορία και τα πολιτιστικά μας αξιοθέατα.

 

 

Υπογραμμίζεται ότι η χώρα μας έλαβε το βραβείο Dream Destination of Lifestyle Media Group σε ειδική τελετή βράβευσης.

 

Η Κίνα αποτελεί αγορά- ευκαιρία για την περαιτέρω ανάπτυξη της Ελλάδας καθώς οι Κινέζοι πραγματοποιούν τις υψηλότερες τουριστικές δαπάνες παγκοσμίως, ενώ μόλις ένα 5% των Κινέζων πραγματοποιεί ταξίδια μέχρι στιγμής ταξίδια σε ευρωπαϊκούς προορισμούς. Επιπρόσθετα, η παρουσία της Ελλάδας κρίθηκε ως επιβεβλημένη δεδομένου ότι το 2017 αποτελεί έτος φιλίας Κίνας – Ρωσίας.

 

Σημειώνεται, τέλος, ότι το ελληνικό περίπτερο επισκέφθηκε ο εμπορικός ακόλουθος της Πρεσβείας στο Πεκίνο κος Εμμανουήλ Στάντζος και ο προϊστάμενος του Γραφείου Τύπου και επικοινωνίας κος Ευθύμιος Αθανασιάδης, οι οποίοι στη συνέχεια περιηγήθηκαν στα περίπτερα των Ελλήνων συνεκθετών.

 

Φωτό: Από αριστερά προς δεξιά: o αναπληρωτής προιστάμενος του Γραφείου ΕΟΤ Κίνας κ. Αλέξανδρος Μανούκης, η υπάλληλος του ΕΟΤ κα Λεκανίδη Νικολέτα και ο εμπορικός ακόλουθος της πρεσβείας στην Κίνα κ. Εμμανουήλ Στάντζος.