28/06/2022 – Εκδήλωση ΕΟΤ στο Λονδίνο: Οι «Γεύσεις της Ελλάδας» στο βρετανικό κοινοβούλιο

28/06/2022 – Εκδήλωση ΕΟΤ στο Λονδίνο: Οι «Γεύσεις της Ελλάδας» στο βρετανικό κοινοβούλιο


28/06/2022 – Εκδήλωση ΕΟΤ στο Λονδίνο: Οι «Γεύσεις της Ελλάδας» στο βρετανικό κοινοβούλιο

Την ευκαιρία να γνωρίσουν την ελληνική γαστρονομία και, συνολικότερα, το ελληνικό τουριστικό προϊόν είχαν δεκάδες Βρετανοί βουλευτές και δημοσιογράφοι στη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης προβολής με τίτλο «Taste of Greece» (Γεύσεις της Ελλάδας).

 

Η ξεχωριστή αυτή εκδήλωση διοργανώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο βρετανικό κοινοβούλιο από την Υπηρεσία ΕΟΤ Ην. Βασιλείου & Ιρλανδίας σε συνεργασία με την ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο, έχοντας ως στόχο την προβολή της χώρας μας σε κοινό υψηλού επιπέδου που διαμορφώνει την τάση στα ανώτερα κοινωνικά και εισοδηματικά στρώματα.

 

Από την εκδήλωση του ΕΟΤ στο βρετανικό κοινοβούλιο. Από αριστερά, ο πρέσβης της Ελλάδας στο Ην. Βασίλειο, Γιάννης Ραπτάκης, ο υφυπουργός Τουρισμού του Ην. Βασιλείου, N. Huddleston, ο βουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος και πρόεδρος της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Al. Costa, και η προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ Ην. Βασιλείου & Ιρλανδίας, Ελ. Σκαρβέλη.

 

 

Συνολικά παραβρέθηκαν 100 προσκεκλημένοι, μεταξύ των οποίων η υπουργός Ψηφιακών Μέσων, Πολιτισμού, ΜΜΕ & Αθλητισμού, Nadine Dorries, ο υφυπουργός Υγείας, κ. Edward Argar, ο υφυπουργός Τουρισμού, Nigel Huddleston, 45 βουλευτές, σύμβουλοι και υπάλληλοι του βρετανικού κοινοβουλίου, καθώς και δημοσιογράφοι. Οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό από προωθητικό υλικό του ΕΟΤ, να λάβουν αναμνηστικά δώρα και να γευτούν ελληνικά παραδοσιακά πιάτα και κρασιά, δείχνοντας ιδιαίτερη προτίμηση στο χταπόδι με φάβα και το κουλούρι Θεσσαλονίκης.

 

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του υφυπουργού Τουρισμού Ην. Βασιλείου, N. Huddleston.

 

 

Την εκδήλωση προλόγισε ο βουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος και πρόεδρος της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Ομάδας (APPG), Alberto Costa, που κάλεσε την Ελλάδα να επαναλάβει την ίδια εκδήλωση στο εμβληματικό παλάτι του Westminster, ενώ από την πλευρά  του ο Βρετανός υφυπουργός Τουρισμού, N. Huddleston, δήλωσε φανατικός φιλέλληνας, αφού προγραμματίζει να επισκεφθεί τη χώρα μας για 11η φορά.

 

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση «Taste of Greece» στο βρετανικό κοινοβούλιο.

 

 

Στο περιθώριο της εκδήλωσης, οι καλεσμένοι συζήτησαν με την προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ Ην. Βασιλείου & Ιρλανδίας, Ελένη Σκαρβέλη, σχετικά με το ιδιαίτερα αυξημένο ενδιαφέρον των Βρετανών τουριστών να επισκεφθούν και φέτος την Ελλάδα, ενώ με θερμά λόγια αναφέρθηκαν στον ελληνικό πολιτισμό και την εμπειρία των διακοπών τους στη χώρα μας.