28/11/2018:1ο Greek Tourism Workshop in Jordan. Ανοίγει η αγορά της Ιορδανίας. Αυξημένο ενδιαφέρον για την Ελλάδα.

28/11/2018:1ο Greek Tourism Workshop in Jordan. Ανοίγει η αγορά της Ιορδανίας. Αυξημένο ενδιαφέρον για την Ελλάδα.


28/11/2018:1ο Greek Tourism Workshop in Jordan. Ανοίγει η αγορά της Ιορδανίας. Αυξημένο ενδιαφέρον για την Ελλάδα.

 

Με ενθαρρυντικά μηνύματα για την προσέλευση Ιορδανών τουριστών στην Ελλάδα, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 1ο Greek Tourism Workshop in Jordan, που πραγματοποιήθηκε στο Αμμάν της Ιορδανίας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και με την ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ, στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού του Υπουργείου Τουρισμού και της Υπουργού κας Έλενας Κουντουρά για το άνοιγμα νέων τουριστικών αγορών και την προώθηση ειδικών μορφών τουρισμού όπως ο τουρισμός πολυτελείας .

 

Στιγμιότυπα από την B2B meetings area

 

Τον ΕΟΤ εκπροσώπησε στο  1ο Greek Tourism Workshop  ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Κωνσταντίνος Τσέγας και συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς  ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και  οι Περιφέρειες: Κρήτης, Πελοποννήσου και Νοτίου Αιγαίου (ως Τιμώμενη Περιφέρεια) οι οποίες στο πλαίσιο του Gala Dinner της εκδήλωσης παρουσίασαν στο ιορδανικό επαγγελματικό τουριστικό κοινό και τα τοπικά media, τους προορισμούς τους δια των εκπροσώπων τους.

 

Επίσης συμμετείχαν  179 τουριστικοί πράκτορες και Tour Operators της Ιορδανίας  και πραγματοποιήθηκαν πλέον των 510 επιχειρηματικών ραντεβού, στα οποία καταγράφηκε  το έντονο ενδιαφέρον των Ιορδανών για ταξίδια στην Ελλάδα.  

 

Στιγμιότυπο από το επίσημο δείπνο της εκδήλωσης

 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πολυτελές Amman Rotana Hotel στην πρωτεύουσα της Ιορδανίας  παρουσία του Γενικού  Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Κωνσταντίνου Τσέγα, της αναπληρώτριας Επικεφαλής της Ελληνικής Πρεσβείας στην Ιορδανία κα Ιωάννα Κριεμπάρδη, εκπροσώπων  της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της χώρας , και των επικεφαλής τουριστικών φορέων της Ιορδανίας. Συγκεκριμένα παραβρέθηκαν: ο εκτελών χρέη Αναπληρωτή Υπουργού Τουρισμού της Ιορδανίας, Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού και Κληρονομιάς κ. ISSA GAMMOH, ο Γενικός Διευθυντής του Συμβουλίου Τουρισμού της Ιορδανίας κ. ABDEL RAZZAQ ARABIAT, ο Πρέσβης του Χασιμιτικού Βασιλείου της Ιορδανίας στην Ελλάδα κ. FAWAZ AL EITAN, ο Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων της Ιορδανίας κ. MUHAMMAD SAMIH και ο Πρόεδρος της Ένωσης Tour Operators της Ιορδανίας κ. AWNI KAWAR.

 

Στόχος της εκδήλωσης, ήταν η γνωριμία των Ιορδανών opinion makers και leaders με τους ελληνικούς προορισμούς και την ελληνική υποδομή φιλοξενίας με στόχο την επανεκκίνηση και ταχεία άνοδο της τουριστικής αγοράς της Ιορδανίας προς την Ελλάδα, αλλά και τη συνακόλουθη ενίσχυση της ροής επισκεπτών υψηλού εισοδήματος προς τη χώρα μας.

 

Από αριστερά προς τα δεξιά: κα Ιωάννα Κριεμπάρδη, Αναπληρωτής Επικεφαλής της Ελληνικής Πρεσβείας στην Ιορδανία,κα Χάιντι Λαζάνι, Διευθύντρια Γραφείου Περιφερειάρχη, εκπρόσωπος της Τιμώμενης Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, κα Sahar Al Eitan, κ. Fawaz Al Eitan, Πρέσβης του Χασιμιτικού Βασιλείου της Ιορδανίας στην Ελλάδα, κ. Κωνσταντίνος Τσέγας, Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ, κα Κατερίνα Μούσμπε, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Mideast Travel Worldwide, κ. Issa Gammoh, ο εκτελών χρέη Αναπληρωτή Υπουργού Τουρισμού της Ιορδανίας, Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού και Κληρονομιάς, κ. Abdel Razzaq Arabiat, Γενικός Διευθυντής του Συμβουλίου Τουρισμού της Ιορδανίας, κ. Awni Kawar, Πρόεδρος της Ένωσης Tour Operators της Ιορδανίας, κ. Fouad Kawar, Ιδιοκτήτης της Orient Express Tvl. & Tourism Orient Express Ltd Travel & Tourism, κ. Muhammad Samih, Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων της Ιορδανίας

 

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο επίσημο δείπνο της εκδήλωσης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού και Κληρονομιάς κ. ISSA GAMMOH, ανέπτυξε τους στενούς δεσμούς των δύο λαών και τις οικονομικές προοπτικές που διανοίγονται μεταξύ των δύο χωρών στο κομμάτι του τουρισμού, δυνατότητες που επαυξάνονται λόγω του εξαιρετικού τουριστικού προϊόντος της Ελλάδας στον τομέα της παροχής υψηλού επιπέδου τουριστικών υπηρεσιών. Σημείωσε δε ότι αυτή η σχέση δύναται να είναι αμφίδρομη.

 

Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Κωνσταντίνος Τσέγας, αναφερόμενος στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Ελληνικού τουρισμού τόνισε ότι η Ελλάδα ήταν και παραμένει ένας ασφαλής τουριστικός προορισμός για οικογενειακές διακοπές και διακοπές αναψυχής και ευεξίας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους καθώς ευνοείται από τα ήπια κλιματολογικά χαρακτηριστικά της χώρας αλλά και τις σύγχρονες τουριστικές υποδομές που καλύπτουν κάθε απαίτηση. Επίσης αναφέρθηκε στις προοπτικές επιμήκυνσης της ελληνικής τουριστικής σεζόν 365 ημέρες τον χρόνο, μέσω των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, τον ελληνικό πολιτισμό, την ελληνική γαστρονομία, τις μεγάλες δυνατότητες shopping στην Ελλάδα (tax free κ.ά.), το yachting αλλά και τα ανταγωνιστικά πακέτα προσφορών.