29/01/2020 – ΒΟΟΤ Düsseldorf: O Ε.Ο.Τ. στηρίζει τον θαλάσσιο τουρισμό

29/01/2020 – ΒΟΟΤ Düsseldorf: O Ε.Ο.Τ. στηρίζει τον θαλάσσιο τουρισμό


29/01/2020 – ΒΟΟΤ Düsseldorf: O Ε.Ο.Τ. στηρίζει τον θαλάσσιο τουρισμό

Γενική άποψη του περιπτέρου

 

Ο Ε.Ο.Τ. συμμετείχε και φέτος στην επαγγελματική έκθεση θαλάσσιου τουρισμού BOOT,που πραγματοποιήθηκε στο  Düsseldorf της Γερμανίας  από 18 έως 26 Ιανουαρίου 2020, στο πλαίσιο των στρατηγικών κατευθύνσεων της εθνικής τουριστικής πολιτικής για την ανάδειξη των εναλλακτικών τουριστικών προϊόντων που διαθέτει η χώρα και τις τέσσερις εποχές του χρόνου.
Στο  περίπτερο  του ΕΟΤ ,80 τ.μ. στην αίθουσα  Halle11 του καταδυτικού τουρισμού, συμμετείχαν ως συνεκθέτες την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με εκπροσώπηση οκτώ νησιών: Λέρος και  Ρόδος από τα Δωδεκάνησα, Αμοργός, Άνδρος, Κέα, Νάξος, Πάρος και Σαντορίνη από τις Κυκλάδες. Στην έκθεση συμμετείχε και η  εταιρεία  NorthSailing από την Καβάλα
Τα νησιά εκπροσωπήθηκαν από επαγγελματίες των καταδύσεων, οι οποίοι ενημέρωσαν το κοινό και τους λάτρεις των καταδύσεων για τις πολλαπλές τουριστικές δραστηριότητες που προσφέρουν οι νησιωτικοί τους προορισμοί.

 

Στιγμιότυπο από την τελετή έναρξης της έκθεσης
 

 

Οι επισκέπτες της έκθεσης θαλάσσιου τουρισμού ΒΟΟΤ, ανήλθαν σε περισσότερα από 250.000 άτομα, από 106 χώρες. Ιδιαίτερα αυξημένη ήταν η συμμετοχή επισκεπτών από το εξωτερικό, όπως από Ολλανδία, Βέλγιο, Μεγάλη Βρετανία, Ελβετία, Ιταλία, Γαλλία, Αμερική και Καναδά.
Σε  συνολικά 17εκθεσιακούς χώρους φιλοξενήθηκαν 1.900 εκθέτες από 71 χώρες, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν στο κοινό τα προϊόντα τους.

 

Επίσκεψη της Γενικής Προξένου της Ελλάδας στο Düsseldorf, κας Μ. Παπακωνσταντίνου. Μεταξύ εκπροσώπων της Λέρου και Πάρου, διακρίνεται δεξιά η κα Πρόξενος Μαρία Παπακωνσταντίνου, η κα Ευφροσύνη Γεωργίου, Γραμματέας ΟΕΥ, και η Αντιδήμαρχος Πάρου κα Θεοδώρα Σαρρή
 

 

Μεταξύ εκπροσώπων της Λέρου και Πάρου, διακρίνεται δεξιά  η κα Πρόξενος Μαρία Παπακωνσταντίνου, η κα Ευφροσύνη Γεωργίου, Γραμματέας ΟΕΥ, και η Αντιδήμαρχος Πάρου κα Θεοδώρα Σαρρή
Το περίπτερο του Ε.Ο.Τ. επισκέφθηκε η Γενική Πρόξενος του Düsseldorf, κα  Μαρία Παπακωνσταντίνου, συνοδευόμενη από την κα Ευφροσύνη Γεωργίου, Γραμματέα ΟΕΥ.  Η κα Παπακωνσταντίνου καλωσόρισε τους συνεκθέτες, συνομίλησε μαζί τους και ευχήθηκε καλή επιτυχία στην ελληνική συμμετοχή.
Η έκθεση BOOT ως πρωτοπόρα έκθεση θαλάσσιου τουρισμού, είχε ως επίκεντρο θέματα εναλλακτικών μορφών τουρισμού, κατασκευή σκαφών κ.α.  και εστίασε σε διεθνή προγράμματα προστασίας της θάλασσας.