29/07/2016: Προβολή της Κω σε Γερμανία και Γαλλία, με πρωτοβουλία του ΕΟΤ

29/07/2016: Προβολή της Κω σε Γερμανία και Γαλλία, με πρωτοβουλία του ΕΟΤ


29/07/2016: Προβολή της Κω σε Γερμανία και Γαλλία, με πρωτοβουλία του ΕΟΤ

Το πλούσιο τουριστικό προϊόν της Κω είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν σε βάθος Γερμανοί δημοσιογράφοι και Γάλλοι bloggers, που επισκέφθηκαν το νησί τον Ιούλιο, στο πλαίσιο δημοσιογραφικών ταξιδίων (Press Trips) τα οποία διοργάνωσαν τα Γραφεία ΕΟΤ Γερμανίας και Γαλλίας, αντίστοιχα, σε συνεργασία με τον Δήμο Κω. Και οι δύο δράσεις είχαν ως στόχο την εδραίωση θετικού κλίματος στις διεθνείς αγορές για την Κω και εντάσσονται στην ευρύτερη στρατηγική επικοινωνία του ΕΟΤ, σε εφαρμογή του πολιτικού σχεδιασμού της Αν. Υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά, που αποσκοπεί στην προώθηση στο εξωτερικό των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, των οποίων οι τουριστικές κρατήσεις έχουν υποστεί πίεση λόγω της προσφυγικής κρίσης.

 

Φωτό: Άποψη της πλατείας Πλατάνου (Ιπποκράτη) στην πόλη της Κω (© Verena Schulemann).

 

Συγκεκριμένα, από τις 18 έως τις 21 Ιουλίου στην Κω βρέθηκαν δύο Γερμανοί δημοσιογράφοι, οι οποίοι κατά την παραμονή τους επισκέφθηκαν γραφικά σημεία της Κω, περιηγήθηκαν σε πολιτιστικά μνημεία και περιοχές εξαιρετικού φυσικού κάλλους, συναντήθηκαν με τοπικούς παραγωγούς, ενώ είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν και τις ιδιαίτερες γαστρονομικές γεύσεις που προσφέρει η τοπική κουζίνα. Πριν από την αναχώρησή τους, οι Γερμανοί δημοσιογράφοι εξέφρασαν τις ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις που αποκόμισαν από το νησί και υπογράμμισαν την εγκάρδια φιλοξενία που είχαν από τους κατοίκους του.

 

Φωτό: Χαρακτηριστικό πιάτο από την παραδοσιακή κουζίνα της Κω (© Verena Schulemann).

 

Επίσης, απο τις 25 μέχρι τις 28 Ιουλίου, την Κω επισκέφθηκαν και πέντε Γάλλοι bloggers, οι οποίοι ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο του Ασκληπειού, σε ελαιοτριβεία και μελισσοκομεία της περιοχής, ενώ είχαν επίσης την ευκαιρία να γευτούν πολλές τοπικές συνταγές. Όλοι τους δήλωσαν ενθουσιασμένοι με το νησί, τοσο για την ποικιλία των δραστηριοτήτων που προσφέρει όσο και για τη φυσική ομορφιά του.

 

Φωτό: Οι Γάλλοι bloggers έξω από ελαιοτριβείο του νησιού.