29/11/2021- ΕΟΤ: Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι Ψηφιακές Τουριστικές Συναντήσεις Ελλάδας-Κύπρου 2021

29/11/2021- ΕΟΤ: Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι Ψηφιακές Τουριστικές Συναντήσεις Ελλάδας-Κύπρου 2021


29/11/2021- ΕΟΤ: Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι Ψηφιακές Τουριστικές Συναντήσεις Ελλάδας-Κύπρου 2021

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 25 Νοεμβρίου ο κύκλος των πέντε Ψηφιακών Τουριστικών Συναντήσεων (webinars) Ελλάδας-Κύπρου, που διοργάνωσε η Υπηρεσία ΕΟΤ Κύπρου για το 2021. Κύριος στόχος της δράσης ήταν η αναλυτικότερη γνωριμία των επαγγελματιών της κυπριακής τουριστικής αγοράς (t.os, travel agents κ.ά.) με το προσφερόμενο ελληνικό τουριστικό προϊόν αλλά και τις βιωματικές εμπειρίες που ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει στη χώρα μας.

 

 

 

Στην 5η ψηφιακή συνάντηση παρουσιάστηκε η Κεντρική Μακεδονία και οι επιλογές που προσφέρει κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου με έμφαση στους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες,  καθώς και η Θεσσαλονίκη ως city break προορισμός. Τις παρουσιάσεις έκαναν η Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης (ΟΤΘ), Βούλα Πατουλίδου, το στέλεχος του ΟΤΘ, Μαρία Πουλκουτσή, ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος του Τμήματος Τουριστικού Σχεδιασμού και Συντονισμού της Δ/νσης Τουρισμού της Περιφέρειας, Λεωνίδας Τσιαντής, και η Αλεξάνδρα Γαϊτανάκη από το ίδιο τμήμα. Από την κυπριακή πλευρά, συμμετείχε  ο Διευθυντής του Amathus Travel, Ανδρέας Μιχαήλ.

 

 

 

Στις 12 Οκτωβρίου είχε διοργανωθεί η 3η ψηφιακή συνάντηση με αντικείμενο τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Τον προορισμό παρουσίασαν η Προϊσταμένη Δ/νσης Τουρισμού Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, Αγγελική Πολυτάκη, η Προϊσταμένη Τμήματος Τουρισμού ΠΕ Λέσβου, Βασιλική Ροδοπούλου, η  Προϊσταμένη Τμήματος Τουρισμού ΠΕ Χίου, Μαρία Κόβα, και την Προϊσταμένη Τμήματος Τουρισμού ΠΕ Σάμου, Γραμματική Δρίνη.  Στη συζήτηση που ακολούθησε συμμετείχε και το μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου (ACTA), Έλενα Τάνου.

 

 

 

Εξάλλου, στις 17 Νοεμβρίου, κατά τη διάρκεια της 4ης ψηφιακής συνάντησης, παρουσιάστηκε το τουριστικό προϊόν της Θεσσαλίας και της Ηπείρου, ιδιαίτερα για την περίοδο του φθινοπώρου και του χειμώνα, από τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Τουρισμού Περιφέρειας Θεσσαλίας, Γιάννη Μπουτίνα, και την Διευθύντρια Τουρισμού Περιφέρειας Ηπείρου, Ιουλία Μαρκούλα. Στη συνάντηση, στην οποία έλαβε μέρος και ο Γενικός Διευθυντής της κυπριακής εταιρείας Xenos Travel, Λουκάς Λάρκου, αναπτύχθηκε το χαρτοφυλάκιο προϊόντων στις συγκεκριμένες αγορές και συζητήθηκαν οι ευκαιρίες συνεργασίας για νέα προϊόντα.

 

 

Τις συναντήσεις συντόνισε ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας ΕΟΤ Κύπρου, Πέτρος Σαγάνας.

 

 

Υπενθυμίζεται ότι, το προηγούμενο διάστημα, είχαν υλοποιηθεί αντίστοιχα webinar με θέματα την τουριστική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου στις 12 Ιουλίου και τον οινοτουρισμό στις 24 Σεπτεμβρίου. Το σύνολό των συναντήσεων αυτών είναι διαθέσιμο στην εξειδικευμένη πλατφόρμα που δημιούργησε η συγκεκριμένη υπηρεσία ntogcy.digitalevent.gr.