30/03/2018 : Η Ελληνική Γαστρονομία κατακτά το Άμστερνταμ.

30/03/2018 : Η Ελληνική Γαστρονομία κατακτά το Άμστερνταμ.


30/03/2018 : Η Ελληνική Γαστρονομία κατακτά το Άμστερνταμ.

Το Γραφείο ΕΟΤ Κάτω Χωρών και η εταιρεία «Greek Foodtales» συνδιοργάνωσαν στις 25 Μαρτίου στον πολυχώρο Q-Factory του Άμστερνταμ μια ξεχωριστή και άκρως επιτυχημένη ελληνική γιορτή: το food euphoria festival.
Το πλούσιο σε δρώμενα φεστιβάλ γαστρονομικού ενδιαφέροντος, ανέδειξε την ελληνική κουζίνα ως αναπόσπαστο κοµµάτι της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς, έφερε το ευρύ κοινό κοντά στον γευστικό πλούτο της χώρας µας προβάλλοντας παράλληλα τη σύγχρονη παραγωγική Ελλάδα

 

Γαστρονομική παρουσίαση στη σκηνή του πολυχώρου Q Factory, από τον Έλληνα chef Άγγελο Κρεμμύδα που μοιράστηκε με τους επισκέπτες αυθεντικές ελληνικές γεύσεις.

 

Δεκαεπτά παραγωγοί απ’ όλες τις γωνιές της Ελλάδας παρουσίασαν στο ολλανδικό κοινό τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, όπως: μέλι από τις Σέρρες, λάδι από την Κρήτη και τη Λακωνία, μαστίχα Xίου, ούζο Μυτιλήνης, βιολογικά γαλακτοκομικά προϊόντα από τη Δράμα, σύκα από την Εύβοια, λικέρ, βότανα, αφεψήματα και παραδοσιακά γλυκίσματα από τη Βόρεια Ελλάδα, τα Ιόνια νησιά και τα Δωδεκάνησα. Οι επισκέπτες συμμετείχαν σε γευσιγνωσία των προϊόντων, και απόλαυσαν ζεστή φασολάδα.

 

Το πρώτο ελληνικό food euphoria festival στο Άμστερνταμ υποδέχτηκε περισσότερους από 1.000 επισκέπτες, από τις 12:00 έως 22:00 το βράδυ, με μια αλληλουχία εκδηλώσεων και δρώμενων επί σκηνής.

 

Άποψη του εσωτερικού χώρου του Food Εuphoria Festival, 25 Mαρτίου 2018, Πολυχώρος Q Factory, Άμστερνταμ

 

Γαστρονομικές παρουσιάσεις αυθεντικών ελληνικών γεύσεων έκαναν οι καταξιωμένοι Έλληνες µάγειρες Τάκης Παναγάκης, Άγγελος Κρεμμύδας, καθώς και η food blogger Kλεοπάτρα Κιβρακίδου.
Μουσικά και χορευτικά συγκροτήματα ψυχαγώγησαν το κοινό, που είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει ακόμη και οπτικοακουστικά αφιερώματα σε τουριστικούς προορισμούς.
Χορηγοί στην κλήρωση δώρων ήταν ξενοδοχειακές μονάδες από την Αλόννησο, την Εύβοια, τη Θεσσαλονίκη, την Ολυμπιακή Ριβιέρα, τη Χαλκιδική και τη Χίο. Αεροπορικά εισιτήρια προσέφερε η Aegean Airlines και πολυήμερη φιλοξενία το Guest Inn και το Gythio Bay Camping.
Η εκδήλωση αποτέλεσε εξαιρετική επικοινωνιακή ευκαιρία για την βράβευση των Ολλανδών bloggers που συμμετείχαν στην δράση «100 Ολλανδοί bloggers @ 100 ελληνικούς προορισμούς», που παρουσιάζουν την Ελλάδα ως πολυθεματικό τουριστικό προορισμό με εναλλακτικές προτάσεις σε διευρυμένο και ποικιλόμορφο κοινό, ανάλογα με την ομάδα-στόχο του κάθε ιστολογίου.
Στο πλαίσιο των γαστρονομικών προτάσεων οι εκδόσεις Maasland βράβευσαν το ελληνικό εστιατόριο Filoxenia, που βρίσκεται στο Zandvoort, καθώς ψηφίστηκε ως «το καλύτερο ελληνικό εστιατόριο στην Ολλανδία 2018/2019», από τους αναγνώστες του περιοδικού Griekenland Magazine.

 

Από αριστερά : ο κ. Peter van Riel αρχισυντάκτης του Griekenland Magazine, ο κ. Κώστας Μπαμπατσιάς ιδιοκτήτης και chef του βραβευμένου εστιατορίου Filoxenia Zandvoort, η κα Ελένη Σκαρβέλη Προϊσταμένη Γραφείου ΕΟΤ Κάτω Χωρών, ο κ. Δημήτρης Ευστρατιάδης, chef του εστιατορίου Mykonos Asten

 

Σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, το Γραφείο ΕΟΤ- Κάτω Χωρών παρείχε τουριστικές πληροφορίες στο κοινό, διαπιστώνοντας ότι όσοι είχαν ήδη επισκεφτεί την Ελλάδα, αναζητούσαν προτάσεις με ιδιαίτερες δραστηριότητες (πχ αναρρίχηση, ποδηλασία, kitesurfing), τόσο στους γνωστούς τουριστικούς προορισμούς όσο και σε λιγότερο προβεβλημένα νησιά και ηπειρωτικές περιοχές της Ελλάδας.