30/05/2017: Press trips από τον ΕΟΤ για προβολή ελληνικών προορισμών σε Γερμανία, Αυστραλία, Τουρκία, Ιταλία, Ελβετία και Αυστρία

30/05/2017: Press trips από τον ΕΟΤ για προβολή ελληνικών προορισμών σε Γερμανία, Αυστραλία, Τουρκία, Ιταλία, Ελβετία και Αυστρία


30/05/2017: Press trips από τον ΕΟΤ για προβολή ελληνικών προορισμών σε Γερμανία, Αυστραλία, Τουρκία, Ιταλία, Ελβετία και Αυστρία

Καθώς εισερχόμαστε στην «καρδιά» της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου, ο ΕΟΤ συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό τη διοργάνωση δημοσιογραφικών ταξιδιών (press trips) και ταξιδίων εξοικείωσης (fam trip), στο πλαίσιο του στρατηγικού επικοινωνιακoύ σχεδιασμού της Υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά για την προβολή και ανάδειξη δημοφιλών αλλά και λιγότερο γνωστών ελληνικών προορισμών στο εξωτερικό.

 

Ειδικότερα, από τις 12 έως τις 16 Ιουνίου την Πάρο θα επισκεφτεί ο έμεπιρος Γερμανός δημοσιογράφος του τουριστικού ρεπορτάζ κ. Horst Schwartz σε press trip που οργανώνει το Γραφείο ΕΟΤ Γερμανίας, μετά από πρόσκληση που του απηύθυνε ο Γ.Γ. του Οργανισμού κ. Δημήτρης Τρυφωνόπουλος κατά τη διάρκεια συνέντευξης τον περασμένο φθινόπωρο. Ο κ. Schwartz είναι τακτικός συνεργάτης του κορυφαίου γερμανικού επαγγελματικού περιοδικού «Touristik Aktuell», δημοσιεύει άρθρα σε μεγάλες γερμανικές εφημερίδες και περιοδικά, ενώ διατηρεί και δικό του blog, που θεωρείται από τα καλύτερα της χώρας. Τον κ. Schwartz θα συνοδεύει στο ταξίδι του η κα Maria Manzel, που εργάζεται ως ελεύθερη (freelance) δημοσιογράφος, φωτογράφος και video maker και παράλληλα είναι συνιδρύτρια της ιστοσελίδας τουριστικού περιεχομένου Anamea.de.

 

Επίσης, την Αθήνα, τα Μετέωρα, την Κρήτη, τη Μύκονο, τη Μήλο και τη Σαντορίνη θα επισκεφθεί για τρεις εβδομάδες από τα τέλη Ιουνίου έως τα μέσα Ιουλίου, ο διακεκριμένος αυστραλός συγγραφέας και δημοσιογράφος πολιτιστικών και ταξιδιωτικών άρθρων κ. Barry Stone, σε press trip που οργανώνει η Κεντρική Υπηρεσία του ΕΟΤ. Ο κ. Stone συνεργάζεται με τους μεγαλύτερους δημοσιογραφικούς οργανισμούς της Αυστραλίας και σκοπός του ταξιδιού του είναι η συγκέντρωση ιστορικών, τουριστικών και πολιτιστικών πληροφοριών για τις περιοχές που θα επισκεφθεί, προκειμένου να συντάξει σειρά άρθρων για τα περιοδικά Signature Luxury Travel Magazine, Medical Observer Magazine και Cruiser Passenger.

 

Φωτό: Στιγμιότυπο από την επίσκεψη Ελβετών και Αυστριακών δημοσιογράφων στην Ήπειρο και του Παξούς. Από αριστερά, ο υπεύθυνος Τύπου Γραφείου ΕΟΤ Αυστρίας Ι. Ραφαλιάς, ο Udo Sagl (εφημερίδα NÖN), η προϊσταμένη του Γραφείου ΕΟΤ Αυστρίας Κ. Κουρούσια, ο Σ. Καββαδάς, ιδιοκτήτης ταβέρνας στους Παξούς, ο αντιδήμαρχος Παξών Γ. Λύχνος, ο Kirin Kohlhauser (εφημερίδα Kleine Zeitung), ο M. Swoboda (εφημερίδα Salzburger Nachrichten), η Iwona Eberle (εφημερίδα Touring) και η BrigitteGoettlicher (υπεύθυνη Aegean Airlines).

 

Εξάλλου, στην Κρήτη θα βρίσκονται έως την Πέμπτη 1 Ιουνίου τρεις travel bloggers, ένα τηλεοπτικό συνεργείο και δύο Τ.Ο από την Τουρκία, στο πλαίσιο fam trip που υλοποιεί το Γραφείο ΕΟΤ Τουρκίας σε συνέχεια πρόσφατης εκδήλωσης του ΕΟΤ και της Περιφέρειας Κρήτης στην Κωνσταντινούπολη και του ιδιαίτερου ενδιαφέροντος της τουρκικής αγοράς για τον συγκεκριμένο προορισμό.

 

Στο μεταξύ, στις 27 και 28 Μαΐου, την Αθηναϊκή Ριβιέρα είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά μία δημοσιογράφος και ένας φωτογράφος του ιταλικού περιοδικού με έδρα το Μιλάνο «Bell’ Europa», στο πλαίσιο press trip που πραγματοποίησε το Γραφείο ΕΟΤ Ιταλίας. Κατά την παραμονή τους στην Ελλάδα, οι δύο Ιταλοί επισκέφθηκαν, μεταξύ άλλων, το προάστιο της Βουλιαγμένης και την ομώνυμη λίμνη, την πόλη του Λαυρίου, το Σούνιο και τον αρχαιολογικό χώρο του Ναού του Ποσειδώνα.

 

Ακόμα, στις 26 Μαΐου ολοκληρώθηκε πενθήμερο fam trip Αυστριακών και Ελβετών δημοσιογράφων στην Ήπειρο και του Παξούς, που διοργανώθηκε από το Γραφείο ΕΟΤ Αυστρίας σε συνεργασία με τον Δήμο Παξών και την Περιφέρεια Ηπείρου. Οι δημοσιογράφοι, που αντιπροσωπεύουν τα μεγαλύτερα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ των δύο χωρών, είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν την πόλη των Ιωαννίνων, την απαράμιλλη φύση και τα μοναδικά πετρόχτιστα σπίτια και γεφύρια στα Ζαγοροχώρια, τα γραφικά Σύβοτα, τη κοσμική Πάργα, τους Παξούς, να ζήσουν αξέχαστες εμπειρίες όπως rafting στον ποταμό Βοϊδομάτη, hiking στη χαράδρα του Βίκου και sailing στο Ιόνιο και να απολαύσουν τις ξεχωριστές γαστρονομικές και οινικές προτάσεις με τα μοναδικά τοπικά προϊόντα των περιοχών αυτών. Κοινή διαπίστωση των συμμετεχόντων ήταν ότι η Ήπειρος ενδείκνυται ως ένας προορισμός εμπειριών για όλο το χρόνο, για όλες τις ηλικίες και για όλα τα γούστα, ενώ οι Παξοί και οι Αντίπαξοι είναι ο κρυμμένος θησαυρός των Ιονίων.