30/05/2022 – Η Κρήτη από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς διακοπών στην Γερμανία

30/05/2022 – Η Κρήτη από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς διακοπών στην Γερμανία


30/05/2022 – Η Κρήτη από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς διακοπών στην Γερμανία

Την ιδιαίτερα καλή πορεία κρατήσεων για την Κρήτη επιβεβαίωσαν οι επαγγελματίες του τουρισμού που επισκέφθηκαν το νησί 21-25 Μαΐου στο πλαίσιο ταξιδιού εξοικείωσης που διοργάνωσε η  Υπηρεσία Ε.Ο.Τ. Εξωτερικού Γερμανίας σε συνεργασία με την  Holidayland (μέλος του σημαντικού ομίλου RTK),  την αεροπορική εταιρεία Condor, την Περιφέρεια Κρήτης και την  Aldemar.

 

Τη γνήσια κρητική φιλοξενία και τις ομορφιές της νησιού είχαν την ευκαιρία να γευτούν από κοντά 14 Γερμανοί εκπρόσωποι τουριστικών γραφείων  με σκοπό την γνωριμία τους με τον προορισμό και στόχο την προώθησή του στην γερμανική αγορά. Αναχώρησαν με τις καλύτερες εντυπώσεις και ενθουσιασμένοι από την κρητική φιλοξενία, επιβεβαιώντας ότι η Κρήτη είναι ο  ιδιαίτερα αγαπητός προορισμός των Γερμανών.  
 

1. Ομαδική φωτογραφία από την αίθουσα διεξαγωγής του Workshop

 

Στην έναρξη του προγράμματος πραγματοποιήθηκε ενημερωτικό Workshop με επιμέρους αναλυτικές παρουσιάσεις των εκπροσώπων-διοργανωτών σχετικά με το τουριστικό προϊόν της Κρήτης, σε επίπεδο αεροπορικών συνδέσεων, προσφερόμενων πακέτων διανυκτερεύσεων αλλά και προτάσεων γνωριμίας με την αυθεντική Κρήτη.

 

2. Στιγμιότυπο από την παρουσίαση της Προϊσταμένης της Υπηρεσίας ΕΟΤ Εξωτερικού Γερμανίας κας Νικολέτας Λεκανίδη στο Workshop

 

2b. Στιγμιότυπο από την παρουσίαση της Προϊσταμένης της Υπηρεσίας ΕΟΤ Εξωτερικού Γερμανίας κας Νικολέτας Λεκανίδη στο Workshop

 

Μετά το Workshop ακολούθησε γαστρονομική εκδήλωση από την Aldemar, κατά την οποία οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αλλά και να συμμετέχουν στη διαδικασία παρασκευής κρητικών συνταγών με αυθεντικά τοπικά προϊόντα. 

 

3. Γαστρονομικό Event της Aldemar

 

3b. Γαστρονομικό Event της Aldemar

 

Το ταξίδι εξοικείωσης ολοκληρώθηκε με δύο ημερήσιες περιηγήσεις σε σημεία ενδιαφέροντος των Νομών Ηρακλείου και Λασιθίου, προκειμένου οι επισκέπτες να γνωρίσουν το εξαιρετικά ποικιλόμορφο προϊόν που διαθέτει το νησί. Οι συμμετέχοντες ξεναγήθηκαν στον σημαντικό αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού και στην πόλη του Ηρακλείου και επισκέφθηκαν τον παραδοσιακό οικισμό Αρχάνες.

 

4. Στιγμιότυπο από την ξενάγηση στην Κνωσσό

 

Ακολούθησε ξενάγηση στο ιστορικό νησάκι της Σπιναλόγκα, στο γραφικό χωριό Πλάκα καθώς και συμμετοχή σε Workshop δημιουργίας βιολογικών αρωμάτων και καλλυντικών στο Άγιο Νικόλαο.   Οι επαγγελματίες του τουρισμού βίωσαν την ποικιλομορφία του φυσικού περιβάλλοντος του νησιού, επισκέφθηκαν σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία,  περιηγήθηκαν στις γραφικές πόλεις και χωριά, να γεύτηκαν εδέσματα της μοναδικής κρητικής κουζίνας.

 

5. Στιγμιότυπο από την ξενάγηση στην Σπιναλόγκα

 

6. Στιγμιότυπο από το εργαστήριο βιολογικών αρωμάτων και καλλυντικών

 

Τη διοργάνωση και επικοινωνία των συνεργατών επιμελήθηκε η Υπηρεσία Ε.Ο.Τ. Εξωτερικού Γερμανίας με την καθοριστική υποστήριξη της ομάδας Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης και τον Προϊστάμενο, κο Ν. Αλεξάκη, που επιμελήθηκε την παρουσίαση του προορισμού στο Workshop.