30/09/2016: Εκδηλώσεις μνήμης και προβολή του καταδυτικού τουρισμού στην Κέα

30/09/2016: Εκδηλώσεις μνήμης και προβολή του καταδυτικού τουρισμού στην Κέα


30/09/2016: Εκδηλώσεις μνήμης και προβολή του καταδυτικού τουρισμού στην Κέα

Υπό την αιγίδα του ΕΟΤ και την συνδρομή του Οργανισμού πραγματοποιείται στην Κέα, (30/9 έως 2/10/ 2016) το Διεθνές Συνέδριο και οι Θαλάσσιες Εκδηλώσεις «100 Years Kea’s Shipwrecks 1916 – 2016»
 
Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν οι  Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο  Δήμος Κέας και ο Σύλλογος Φίλων Κέας με αφορμή την επέτειο συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη βύθιση των πλοίων του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, του S/S Burdigala και του HMHS Britannic έξω από την Κέα, με χρονική διαφορά μόλις μίας εβδομάδας και σε απόσταση δύο μιλίων μεταξύ των δύο ναυαγίων.
 
Επρόκειτο για δύο διεθνούς φήμης υπερωκεάνια, που είχαν επιστρατευτεί για τις ανάγκες του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Το ένα,το «S/S Burdigala», χρησιμοποιούνταν από τους Γάλλους για τη μεταφορά στρατιωτών και εξοπλισμού από και προς το Βαλκανικό μέτωπο. Το δεύτερο, το «HMHS Britannic» – αδελφό πλοίο του «Τιτανικού»- είχε μετατραπεί σε πλωτό νοσοκομείο και ανήκε στο στόλο των Άγγλων. Και τα δύο βυθίστηκαν στα ανοιχτά του καναλιού της Κέας, εξαιτίας πρόσκρουσης σε νάρκη. 
 
Προσκεκλημένοι στην εκδήλωση, είναι μεταξύ άλλων και επτά  εξειδικευμένοι στο καταδυτικό τουρισμό δημοσιογράφοι από την Μεγάλη Βρετανία,την Γερμανία και την Ιταλία, προκειμένου να προβάλλουν στα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ με  τα οποία συνεργάζονται, τη σημασία των ιστορικών γεγονότων του Νοεμβρίου του 1916 αλλά και να αναδείξουν την Κέα ως προορισμό μοναδικού καταδυτικού και τουριστικού ενδιαφέροντος.
 
Πρόκειται για ένα ακόμη ταξίδι εξοικείωσης (press trip), που οργάνωσε η Κεντρική Υπηρεσία του ΕΟΤ με τα αρμόδια  Γραφεία ΕΟΤ στο εξωτερικό, στο πλαίσιο του στρατηγικού επικοινωνιακoύ σχεδιασμού της Αν. Υπουργού  Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά και των κατευθύνσεων του Γενικού Γραμματέα ΕΟΤ κ Δημήτρη Τρυφωνόπουλου για την καλύτερη δυνατή προβολή εναλλακτικών  τουριστικών προϊόντων της χώρας μας  στο εξωτερικό, όπως είναι ο καταδυτικός τουρισμός, με το μικρότερο δυνατό κόστος.
 
Την πρώτη ημέρα του Συνεδρίου στις 30 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν καταδύσεις στα δύο ναυάγια και θα τοποθετηθούν αναμνηστικές πλακέτες. Η δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου (1η Οκτωβρίου) είναι αφιερωμένη εξ ολοκλήρου στη μνήμη του Carl Spencer, ενός από τους σημαντικότερους σύγχρονους δύτες. 
 
Πληροφορίες :https://100years-kea-shipwrecks.org/