31/01/2018: Με την αιγίδα του ΕΟΤ το Ρεθυμνιώτικο Καρναβάλι

31/01/2018: Με την αιγίδα του ΕΟΤ το Ρεθυμνιώτικο Καρναβάλι


31/01/2018: Με την αιγίδα του ΕΟΤ το Ρεθυμνιώτικο Καρναβάλι

Με την αιγίδα του ΕΟΤ πραγματοποιείται για μια ακόμα χρονιά ένα από τα πιο εντυπωσιακά δρώμενα των Αποκριών στην Ελλάδα, «το Ρεθυμνιώτικο Καρναβάλι».

 

Με έθιμα που έχουν τις ρίζες τους στον περασμένο αιώνα αλλά και πρωτότυπες ιδέες, η πόλη του Ρεθύμνου εμπλουτίζει το τουριστικό της προϊόν με πολιτιστικές δράσεις, ενισχύει την εικόνα της στο εγχώριο και διεθνές κοινό και επεκτείνει την τουριστική περίοδο με τη συμμετοχή και προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

 

 

Το Ρεθυμνιώτικο Καρναβάλι, που αποκτά συνεχώς όλο και μεγαλύτερη απήχηση, φιλοδοξεί να καθιερωθεί ως θεσμός Πολιτισμού και  Δημιουργίας, ενισχύοντας όχι μόνο την οικονομία του νησιού αλλά και της χώρας γενικότερα. Το 2015 κατά την περίοδο κορύφωσης των εκδηλώσεων λειτούργησαν 38 ξενοδοχεία με πληρότητα 100%, το 2016 συμμετείχαν 15.000 καρναβαλιστές και το παρακολούθησαν 100.000 θεατές.

 

 

Οι εορτασμοί θα ολοκληρωθούν την Καθαρά Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου με την εντυπωσιακή Μεγάλη Παρέλαση πληρωμάτων και αρμάτων καθώς και τη φαντασμαγορική τελετή λήξης, η οποία θα περιλαμβάνει την καύση του άρματος του Βασιλιά Καρνάβαλου, ζωντανή συναυλία και άλλα δρώμενα.