31/01/2018: Συμμετοχή του ΕΟΤ στη Διεθνή Έκθεση Θαλάσσιων Θαλασσίων Σπορ και Τουρισμού «boot 2018» στο Ντίσελντορφ

31/01/2018: Συμμετοχή του ΕΟΤ στη Διεθνή Έκθεση Θαλάσσιων Θαλασσίων Σπορ και Τουρισμού «boot 2018» στο Ντίσελντορφ


31/01/2018: Συμμετοχή του ΕΟΤ στη Διεθνή Έκθεση Θαλάσσιων Θαλασσίων Σπορ και Τουρισμού «boot 2018» στο Ντίσελντορφ

 

Δυναμική συμμετοχή είχε ο ΕΟΤ, για δεύτερη χρονιά φέτος, στην  49η Διεθνής Έκθεση Θαλασσίων Σπορ και Τουρισμού «boot 2018» στο Ντίσελντορφ (20 – 28/01/2018) παρουσία του Γενικού Γραμματέα Τουριστικής πολιτικής και ανάπτυξης κ Γιώργου Τζιάλλα, στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού του Υπουργείου Τουρισμού για την προώθηση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού και ειδικότερα του θαλάσσιου.
 

Το ενδιαφέρον του γερμανικού  κοινού για τους ελληνικούς προορισμούς ήταν  έκδηλο, καθώς ο ΕΟΤ συμμετείχε με  δεύτερο ξεχωριστό περιπτέρου, στην αίθουσα 3, απευθυνόμενη αποκλειστικά στο καταδυτικό κοινό.

 

 

Τα περίπτερα του ΕΟΤ επισκέφθηκαν μεταξύ άλλων ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, η Ελληνίδα Πρόξενος στο Ντίσελντορφ, κα Μαρία Παπακωνσταντίνου και ο Διευθυντής της Έκθεσης boot, κ. Πέτρος Μιχελιδάκης.

 

Ο κ. Τζιάλλας, πραγματοποίησε μία σειρά επαγγελματικών συναντήσεων με αξιόλογους φορείς του γερμανικού τουριστικού κλάδου, όπως με τη „Γερμανική Ένωση Αυτοκινητιστών- ADAC “, τον σημαντικό γερμανικό Τ.Ο., Schauinsland Reisen, εκπροσώπους των τουριστικών εκθέσεων της boot και της Έκθεσης TourNatur, στην οποία πρόκειται να συμμετέχει για πρώτη φορά ο ΕΟΤ τον Αύγουστο, καθώς και με τον κ. Λίνο Βοσκαρίδη, Policy Officer της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Υπεύθυνο για Θέματα Παράκτιου και Θαλάσσιου Τουρισμού.

 

Ενδιαφέρουσα ήταν και η συνάντηση που είχε ο Γ.Γ. του Υπουργείου Τουρισμού με τους εκπροσώπους των διοργανωτών του Μαραθωνίου της πόλης του Düsseldorf, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί αρχές Απριλίου και θεωρείται σημαντικό γεγονός τουριστικού ενδιαφέροντος για την πόλη.

 

Με πρωτοβουλία του Γραφείου ΕΟΤ Γερμανίας πραγματοποιήθηκε επίσης σχετική εκδήλωση, στην οποία ένα άκρως εξειδικευμένο κοινό είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για το θαλάσσιο τουριστικό προιόν της χώρας μας, αλλά και να ανταλλάξει χρήσιμες πληροφορίες.

 


 

Η αυλαία έπεσε για τη Διεθνή Έκθεση boot, αποσπώντας τα εξαιρετικά θερμά σχόλια από τον Γενικό Διευθυντή της Έκθεσης, Düsseldorf, κ. Werner M. Dornscheidt, ο οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων: „Η φετινή έκθεση boot, αποτέλεσε χρονιά ρεκόρ: 1.923 εκθέτες από 68 χώρες του κόσμου εκπροσωπήθηκαν σε εκθεσιακό χώρο, συνολικής επιφάνειας 220.000 τμ. Το αποτέλεσμα αυτό είναι μοναδικό στον κλάδο του. Καμία άλλη έκθεση θαλάσσιου τουρισμού δεν καλύπτει στην παγκόσμια αγορά τέτοιο εύρος, όσο η έκθεση αυτή“.

 

 

Εξίσου ικανοποιημένος δήλωσε και ο Διευθυντής της boot, κ. Πέτρος Μιχελιδάκης: „Η στρατηγική μας να αναδείξουμε περαιτέρω τον διεθνή χαρακτήρα της έκθεσης αυτής, απέφερε καρπούς. Αυτό γίνεται όλο και πιο εμφανές στη δομή των επισκεπτών. Έχει σημειωθεί μία αλλαγή γενιάς, προσελκύοντας όλο και περισσότερο άτομα νεαρής ηλικίας. Με τον τρόπο αυτό γίνεται ένας συνδυασμός μεταξύ κλασικής έκθεσης και παρουσίασης των τελευταίων τάσεων του χώρου. Οι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι δράσης, όπως Beach World, με τα 65 μέτρα μήκους πισίνας και THE WAVE αποτελούν αδιαμφισβήτητα μαγνήτη για το νεανικό κοινό“.

 

Σημειώνεται ότι το 2018 επισκέφθηκαν την boot, 247.000 επισκέπτες από 94 χώρες (2017: 242:000 επισκέπτες).

 

INFO: https://www.boat-duesseldorf.com/