31/07/2017: Αιγίδα του ΕΟΤ σε εκδηλώσεις του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου σε όλη την Ελλάδα

31/07/2017: Αιγίδα του ΕΟΤ σε εκδηλώσεις του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου σε όλη την Ελλάδα


31/07/2017: Αιγίδα του ΕΟΤ σε εκδηλώσεις του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου σε όλη την Ελλάδα

Με στόχο την περαιτέρω προώθηση προβεβλημένων ή λιγότερο γνωστών ελληνικών προορισμών καθώς και των εναλλακτικών μορφών τουρισμού που προσφέρει η Ελλάδα, ο ΕΟΤ έθεσε υπό την αιγίδα του ποικιλόμορφες πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, που θα πραγματοποιηθούν τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο σε ολόκληρη τη χώρα. Πρόκειται για το Φεστιβάλ Γευσιγνωσίας, Τουρισμού και Κουαζιέρας «Κατάκολο 2017», το 3ο Reggae Festival στους Παξούς, τις πολιτιστικές εκδηλώσεις «Πινδάρεια» στη Θήβα, το 5ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στη Σκόπελο, το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ιστορικού Ντοκιμαντέρ «Πέρα από τα Σύνορα» στο Καστελόριζο, την αθλητική διοργάνωση 4ο Wave Running στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, καθώς και το Βιωματικό Συνέδριο «Πέντε βήματα προς τη μακροζωία» στην Ικαρία.

Το 3ο Paxos Reggae Festival (PRF) θα λάβει χώρα στο νησί των Παξών από τις 4 έως τις 6 Αυγούστου και σε αυτό θα συμμετάσχουν συγκροτήματα από την Ελλάδα, την Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Γκάνα και τη Ζιμπάμπουε, ενώ το πρόγραμμα εμπλουτίζεται με δραστηριότητες όπως εργαστήρια ζωγραφικής, γιόγκα κ.ά. Το Φεστιβάλ αποσκοπεί, μεταξύ άλλων, στην προώθηση αξιών όπως η πολιτιστική ολοκλήρωση και ο αμοιβαίος σεβασμός μεταξύ των λαών, αλλά και στην προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων για θεματικό και εναλλακτικό τουρισμό με αποτέλεσμα την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου του νησιού.

 

 

Το Φεστιβάλ «Κατάκολο 2017», θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Ηλείας από τις 4 έως τις 8 Αυγούστου και θα περιλαμβάνει καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και ποικίλες δράσεις αφιερωμένες σε τοπικά προϊόντα, όπως λάδι, μπύρα, κρασί, ούζο και τσίπουρο. Ακόμα, θα γίνει παρουσίαση του ελληνικού πρωινού σε πλοιάρχους κρουαζιεροπλοίων που προσεγγίζουν την περιοχή, deck managers, πρέσβεις χωρών που εισάγουν ελληνικά προϊόντα, εκπροσώπους αλυσίδων super markets αλλά και τους μεγαλύτερους Έλληνες εξαγωγείς.

 


 

Ο διεθνής παραθαλάσσιος αγώνας δρόμου 4ο Wave Running θα πραγματοποιηθεί στις 19 Αυγούστου στην ακτογραμμή του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (παραλία Αβδήρων-Κεραμωτής) και θα περιλαμβάνει τρεις αγώνες δρόμου 5 χλμ. 10 χλμ. και 28 χλμ., καθώς και αγώνα για παιδιά 500 μ., οι οποίοι θα διεξαχθούν στην άμμο, δίπλα στη θάλασσα. Βασικοί στόχοι της διοργάνωσης είναι η προστασία και η ανάδειξη του μοναδικού φυσικού περιβάλλοντος του Δέλτα Νέστου, η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, αλλά και η προώθηση του αθλητισμού σε φυσικό περιβάλλον. Θα πρέπει να σημειωθεί, επίσης, ότι η εν λόγω δράση εντάσσεται στο πλαίσιο οργανωμένου 4ήμερου διακοπών με οικοτουριστικό χαρακτήρα, που θα περιλαμβάνει ξενάγηση σε αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής (Φιλίππους και αρχαία Άβδηρα), πεζοπορία στα Στενά του Νέστου, bird watching στη λίμνη Βιστωνίδα, κατάβαση με κανό του ποταμού Νέστου και γύρο της Θάσου με ιστιοπλοϊκό σκάφος.


 

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις «Πινδάρεια» διοργανώνονται από το Δήμο Θήβας για 39η χρονιά από τις 21 Αυγούστου έως τις 24 Σεπτεμβρίου στο θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» (χωρητικότητας 2.000 θεατών) της πόλης και είναι αφιερωμένες στη μνήμη του αρχαίου Θηβαίου ποιητή Πίνδαρου. Μεταξύ άλλων, στο πρόγραμμά τους περιλαμβάνονται παραστάσεις αρχαίου δράματος και παιδικού θεάτρου, συναυλίες, παρουσιάσεις βιβλίων, φεστιβάλ παραδοσιακών συγκροτημάτων και εκθέσεις φωτογραφίας.

 

 

Το 5ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος» θα λάβει χώρα στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο στη Χώρα Σκοπέλου από τις 26 έως τις 28 Αυγούστου και θα περιλαμβάνει, εκτός από τις παραστάσεις, παρέλαση χορευτών, ανοιχτές πρόβες, ημερίδες, σεμινάρια παραδοσιακών χωρών σε τουρίστες, ξεναγήσεις στο νησί και παραδοσιακά γλέντια. Θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 600 χορευτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ στους στόχους των διοργανωτών είναι η ανάδειξη της Σκοπέλου ως κέντρου λαϊκού πολιτισμού και παράδοσης.

 

 

Το 1ο Βιωματικό Συνέδριο «Πέντε βήματα προς τη μακροζωία – Η εμπειρία της Ικαρίας» πραγματοποιείται στις 28 και 29 Αυγούστου στο πανέμορφο νησί του ανατολικού Αιγαίου, με στόχο να μυήσει το κοινό της Αμερικής και της Ευρώπης στα μυστικά της μακροζωίας, να προσελκύσει ξένους τουρίστες στο νησί και να ανοίξει νέες αναπτυξιακές δυνατότητες για τους κατοίκους του. Στο πλαίσιο του συνεδρίου εντάσσονται το βιωματικό πρόγραμμα πέντε βημάτων προς τη μακροζωία, επισκέψεις σε τοπικούς παραγωγούς, ικαριώτικο πανηγύρι και δύο Στρογγυλά Τραπέζια με σχετικές εισηγήσεις, που θα παρακολουθήσουν τοπικοί παράγοντες, παραγωγοί τοπικών προϊόντων και κάτοικοι του νησιού, οι οποίοι θα μοιραστούν με τους συνέδρους τα δικά τους μυστικά μακροζωίας. Παράλληλα, το συνέδριο έχουν προσκληθεί να παρακολουθήσουν δημοσιογράφοι έντυπων και ηλεκτρονικών ΜΜΕ από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ (Le Figaro, The Telegraph, Elle, Vogue, Geo, The New York Times, Financial Times, CNN Travel, Lonely Planet κ.ά.).

 

 

Τέλος, το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ιστορικού Ντοκιμαντέρ «Πέρα από τα Σύνορα» διοργανώνεται από το Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών (ΙΔΙΣΜΕ) από τις 28 Αυγούστου έως τις 3 Σεπτεμβρίου στο Καστελόριζο. Στόχος των διοργανωτών είναι το φεστιβάλ αυτό να αναδειχθεί σε έναν θεσμό, που θα αποτελεί τόπο συνάντησης σημαντικών Ελλήνων και ξένων δημιουργών ιστορικού και κοινωνικοπολιτικού ντοκιμαντέρ, προβάλλοντας το έργο τους, στηρίζοντας τη γόνιμη ανταλλαγή ιδεών και ενθαρρύνοντας νέες συνεργασίες και διεθνείς συμπαραγωγές. Στη φετινή διοργάνωση θα προβληθούν 14 ταινίες από την Ελλάδα, την Τουρκία, την Ολλανδία, την Ισπανία και το Μαρόκο, ενώ το πρόγραμμα θα πλαισιωθεί από παράλληλες προβολές, εικαστικά δρώμενα, συναυλίες, σεμινάρια, διαλέξεις και παρουσιάσεις βιβλίων.