6/8/2019: Ο ΕΟΤ στηρίζει το 5ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΜΟΛΥΒΟΥ

6/8/2019: Ο ΕΟΤ στηρίζει το 5ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΜΟΛΥΒΟΥ


6/8/2019: Ο ΕΟΤ στηρίζει το 5ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΜΟΛΥΒΟΥ

Με την υποστήριξη του ΕΟΤ διοργανώνεται και φέτος το 5ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΜΟΛΥΒΟΥ (16 – 19/8/2019), με τις τέσσερις προ-φεστιβαλικές εκδηλώσεις να γίνονται, για πρώτη φορά, εκτός νησιού και συγκεκριμένα στην Χίο, από τις  8  έως και τις 12 Αυγούστου.

 

Το καταξιωμένο, πλέον,  διεθνώς «MOLYVOS INTERNATIONAL MUSIC FESTIVAL» θεωρείται  ένας σημαντικός μουσικός θεσμός, με βασικό του στόχο να προβάλλει διεθνώς την Λέσβο και την Ελλάδα μέσω των διεθνών συμπράξεων, των συνεργασιών με τις ξένες Πρεσβείες και των αντιπροσωπιών άλλων Ευρωπαϊκών Κρατών αλλά και των διάσημων καλλιτεχνών που συμμετέχουν,. Επίσης συμβάλλει καθοριστικά στην εξοικείωση της νέας γενιάς του νησιού με την κλασσική μουσική.

 

Ο  ΕΟΤ αναγνωρίζοντας την σπουδαιότητα της  διοργάνωσης έχει στηρίξει το φεστιβάλ  και κατά τα δύο προηγούμενα έτη ( 2017 & 2018),  στο πλαίσιο των στρατηγικών κατευθύνσεων της τουριστικής πολιτικής για την ενίσχυση των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου, που έχουν δεχθεί πιέσεις από την προσφυγική κρίση, με στόχο: 

  • την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος στην περιοχή και
  • την προσέλκυση μουσικόφιλων επισκεπτών  από όλο τον κόσμο .

 

 

Μουσικά δρώμενα έκπληξη

 

Με την λήξη των προ-φεστιβαλικών εκδηλώσεων και πριν την έναρξη του κυρίως Φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθεί στις 13 Αυγούστου 2019 Συναυλία «γέφυρα» – που θα συνδέσει το περσινό με το φετινό φεστιβάλ – από το Παράρτημα του Πανεπιστημίου Άγκντερ Νορβηγίας στο Μετόχι Αγ. Αναργύρων Μονής Λειμώνος στην Καλλονή με τίτλο: «Από τη Γέννηση στο Διάλογο». Μεταξύ των Προ-φεστιβαλικών και των Φεστιβαλικών εκδηλώσεων, δηλαδή από τις 13 έως τις 19/8/2019, οι μουσικοί που συμμετέχουν στο Φεστιβάλ θα διοργανώνουν 10λεπτα μουσικά δρώμενα – έκπληξη στους δρόμους του Μολύβου, δίνοντας στους επισκέπτες την μοναδική ευκαιρία να τους ακούσουν να τους δουν και να τους γνωρίσουν από κοντά.