Αυστρία: Η Ελλάδα στην κορυφή των κρατήσεων για το 2023- Aπό τον Μάρτιο απευθείας πτήσεις με 21 ελληνικούς προορισμούς

Αυστρία: Η Ελλάδα στην κορυφή των κρατήσεων για το 2023- Aπό τον Μάρτιο απευθείας πτήσεις με 21 ελληνικούς προορισμούς


Αυστρία: Η Ελλάδα στην κορυφή των κρατήσεων για το 2023- Aπό τον Μάρτιο απευθείας πτήσεις με 21 ελληνικούς προορισμούς

Πρώτη και με διαφορά από τους ανταγωνιστές της, η Ελλάδα είναι ο προορισμός που θέλουν να επισκεφτούν οι Αυστριακοί για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Αυτό προκύπτει- σύμφωνα με την Υπηρεσία ΕΟΤ Εξωτερικού Αυστρίας – από έρευνα/δημοσκόπηση του Ταξιδιωτικού βαρόμετρου- Reisekompass 2023 που δόθηκε πρόσφατα σε δημοσιότητα. Η έρευνα έρχεται να ενισχύσει την αισιόδοξη τάση της αυστριακής τουριστικής αγοράς προς την Ελλάδα, όπως αυτή διαμορφώθηκε ήδη από το 2022.


Το διάστημα μεταξύ Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2022 η τουριστική κίνηση από την Αυστρία προς ελληνικούς προορισμούς παρουσίασε σημαντική αύξηση + 13,94% σε σχέση με το 2019, γεγονός που αποτυπώνεται στα επίσημα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Αυστρίας – BUNDESANSTALT STATISTIK ÖSTERREICH – Statistik Austria.

Έτσι, σε συνέχεια της εξαιρετικά επιτυχημένης τουριστικής χρονιάς 2022, αισιόδοξα παρουσιάζονται τα μηνύματα της αγοράς και για την προσεχή τουριστική περίοδο, με την Ελλάδα να συγκεντρώνει το 21%, της τάσης των κρατήσεων για τις κύριες καλοκαιρινές διακοπές, ακολουθούμενη από την Ισπανία (9%), την Τουρκία (9%) και την Ιταλία(7%).


Ανάλογα θετικά είναι  και τα μηνύματα από τους κύριους διοργανωτές ταξιδίων και τις αεροπορικές εταιρείες, με την πρωταγωνίστρια Austrian Airlines να ξεκινά ήδη από 26 Μαρτίου απευθείας συνδέσεις με 21 ελληνικούς προορισμούς: Αθήνα, Θεσσαλονίκη/Χαλκιδική, Καβάλα, Βόλος, Σκιάθος, Σκύρος, Πρέβεζα, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Ζάκυνθος, Άραξος, Καλαμάτα, Ρόδος, Κως, Κάρπαθος, Σάμος, Λήμνος, Μύκονος, Σαντορίνη, Ηράκλειο, Χανιά.

 

Σύμφωνα με το Reisekompass (Ταξιδιωτικό βαρόμετρο) 2023, το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα η κα Helga Freund, Γενική Δ/ντρια της Ruefa, της μεγαλύτερης αλυσίδας τουριστικών Γραφείων της Αυστρίας:•    Παρά τις αυξήσεις των τιμών, η επιθυμία και η δυνατότητα των Αυστριακών για την πραγματοποίηση ταξιδιών αναψυχής αγγίζει ένα νέο ρεκόρ, καθώς το 89% έχει προγραμματίσει ταξίδια τόσο στην Αυστρία όσο και στο εξωτερικό.


•    Το 16% μάλιστα σχεδιάζει να παρατείνει τις διακοπές του και κατά τη διάρκεια της χαμηλής τουριστικής περιόδου.


•    Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων επιθυμεί να ταξιδέψει τουλάχιστον δύο φορές με ελάχιστο προϋπολογισμό 1.700,00 €/ άτομο, περίπου 150,00 € περισσότερο από το 2022.


•    Τα ¾ των ερωτηθέντων θα πραγματοποιήσουν διακοπές σε ευρωπαϊκές χώρες και το 23% σε μη ευρωπαϊκούς προορισμούς. Η μέση διάρκεια διακοπών είναι 18 ημέρες από τις οποίες οι 11 για τις κύριες καλοκαιρινές.


•    Ως προς τα είδη διακοπών, προηγείται η κλασσική κατηγορία Ήλιος- Θάλασσα (50%) και ακολουθούν ταξίδια πόλεων – citybreaks (35%), τουρισμός ευεξίας (28%), τουρισμός δραστηριοτήτων – active holidays (21%) και τέλος επιμορφωτικά ταξίδια (15%).

•    Οι χώρες που επιθυμούν να επισκεφθούν οι Αυστριακοί είναι: Ιταλία, Κροατία, Γερμανία, Ελλάδα και Ισπανία.


•    Για τις κύριες καλοκαιρινές διακοπές του 2023 και με βάση την πορεία των κρατήσεων, η Ελλάδα προηγείται με ποσοστό 21%, ακολουθούμενη από την Ισπανία (9%), την Τουρκία (9%) και την Ιταλία(7%).