Αιγίδα ΕΟΤ στο Greek House Davos, την Ολυμπιάδα Ρομποτικής και την Ημέρα Καριέρας σε ξενοδοχεία

Αιγίδα ΕΟΤ στο Greek House Davos, την Ολυμπιάδα Ρομποτικής και την Ημέρα Καριέρας σε ξενοδοχεία


Αιγίδα ΕΟΤ στο Greek House Davos, την Ολυμπιάδα Ρομποτικής και την Ημέρα Καριέρας σε ξενοδοχεία

Το Greek House Davos 2024, η 25η Διεθνής Ολυμπιάδα Ρομποτικής και το 5ο Forum Ανθρώπινου Δυναμικού στην Ξενοδοχειακή Βιομηχανία θα πραγματοποιηθούν εντός του Ιανουαρίου υπό την αιγίδα του ΕΟΤ, στο πλαίσιο της σταθερής υποστήριξής του σε δράσεις που ενισχύουν τη διεθνή φήμη της χώρας ως προορισμού για πολυθεματικές εμπειρίες και συμβάλλουν στην αναβάθμιση των προσφερόμενων τουριστικών υπηρεσιών.

 

Ειδικότερα:

 

Το Greek House (Ελληνικός Οίκος) Davos 2024 θα λάβει χώρα από τις 15 έως τις 19 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο της Ετήσιας Συνόδου του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (World Economic Forum) στο Νταβός της Ελβετίας. Σκοπός της διοργάνωσης είναι να λειτουργήσει ως καταλύτης για διεθνείς συνέργειες και ουσιαστική πολυμερή συνεργασία, συνδέοντας ταυτόχρονα το ελληνικό επιχειρηματικό οικοσύστημα με το διεθνές επιχειρείν και τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων (opinion leaders) σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο, προβάλλοντας της Ελλάδα και τον ελληνικό τουρισμό ως κορυφαίους παράγοντες του διεθνούς οικονομικού κι επιχειρηματικού γίγνεσθαι. Ο «Ελληνικός Οίκος» αναμένεται να συγκεντρώσει περίπου 3.500 επισκέπτες, στο σύνολό τους ανώτατα στελέχη των μεγαλύτερων διεθνών εταιρειών και επενδυτικών οίκων, επικεφαλής διεθνών Οργανισμών, καθώς και υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη από ολόκληρο τον κόσμο, προσφέροντας μοναδική ευκαιρία προβολής της ελληνικής εξωστρέφειας στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο.

 

 

 

Τις ίδιες ημέρες (16-20 Ιανουαρίου) διοργανώνεται στο στάδιο Taekwondo του Παλαιού Φαλήρου η 25η Διεθνής Ολυμπιάδα Ρομποτικής IRO, που εκτός των άλλων αναμένεται να ενισχύει σημαντικά τη φήμη της Αθήνας και ευρύτερα της Ελλάδας ως προορισμών για μοναδικές και πολυθεματικές εμπειρίες. Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από την Ελληνική Ομοσπονδία Αθλημάτων Ρομποτικής και Τεχνολογίας (ΕΛΟΑΡΤ/HRSF), παράλληλα με το 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αθλητικής Ρομποτικής HRSF League, με στόχο να εμπνεύσει τους περισσότερους από 1.000 νέους από 38 χώρες να συμμετάσχουν σε καινοτόμα τεχνολογικά και ρομποτικά αθλήματα, παρέχοντάς τους την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δεξιότητές τους και να επιδείξουν τη δημιουργικότητά τους. Η Ελλάδα είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που αναλαμβάνει τη διεξαγωγή της Διεθνούς Ολυμπιάδας Ρομποτικής, έχοντας κατακτήσει στους προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες στις Φιλιππίνες, την Κορέα και την Ταϊλάνδη συνολικά 11 μετάλλια.

 

 

 

Τέλος, στις 27 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας το 5ο Forum Ανθρώπινου Δυναμικού στην Ξενοδοχειακή Βιομηχανία. Στην ημέρα καριέρας θα πραγματοποιηθούν B2Β συναντήσεις ανάμεσα σε στελέχη των τμημάτων ανθρώπινου δυναμικού κορυφαίων ξενοδοχείων από όλη την Ελλάδα, με νέους, υποψήφιους εργαζόμενους και στελέχη, καθώς και σπουδαστές τουριστικών σχολών, με στόχο τη διερεύνηση προοπτικών απασχόλησης στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις. Παράλληλα, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν δωρεάν σεμιναριακά εργαστήρια (workshops) από επαγγελματίες υψηλής τεχνογνωσίας, όπου θα παρουσιαστούν αναλυτικά πρακτικές λύσεις σε μείζονα θέματα που αφορούν κυρίως την εξέλιξη και την εξειδίκευση του ανθρώπινου δυναμικού στον τομέα του τουρισμού.