ΕΟΤ: Προβολή Αργιθέας και Αστυπάλαιας στην Γερμανία ως εναλλακτικών και βιώσιμων προορισμών

ΕΟΤ: Προβολή Αργιθέας και Αστυπάλαιας στην Γερμανία ως εναλλακτικών και βιώσιμων προορισμών


ΕΟΤ: Προβολή Αργιθέας και Αστυπάλαιας στην Γερμανία ως εναλλακτικών και βιώσιμων προορισμών

Η ορεινή περιοχή της Αργιθέας και το νησί της Αστυπάλαιας παρουσιάστηκαν σε επιλεγμένους Γερμανούς διοργανωτές ταξιδίων, εκπροσώπους τουριστικών γραφείων και δημοσιογράφους από το κρατίδιο της Έσσης, σε εκδήλωση που διοργάνωσε στις 7 Δεκεμβρίου η Υπηρεσία ΕΟΤ Γερμανίας στην Φρανκφούρτη.

 

Η προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ Γερμανίας, Ν. Λεκανίδη, απευθύνει χαιρετισμό στους συμμετέχοντες στην εκδήλωση.

 

Σκοπός αυτής της ειδικής ενημερωτικής εκδήλωσης ήταν η προβολή και προώθηση στη γερμανική αγορά ελληνικών προορισμών, που υποστηρίζουν αποκλειστικά εναλλακτικές μορφές τουρισμού και εφαρμόζουν πολυεπίπεδες πρακτικές βιωσιμότητας.

 

Γενική άποψη του χώρου όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του ΕΟΤ στην Φρανκφούρτη.

 

O δήμαρχος Αργιθέας, Ανδρέας Στεργίου, σε γραπτό χαιρετισμό, εστίασε στις ομορφιές του ορεινού όγκου των Αγράφων, την αυθεντικότητα των οικισμών, των θρησκευτικών μνημείων και της υλικής και άϋλης παράδοσής του, καθώς και στη μοναδική φιλοξενία των κατοίκων της περιοχής. Στη συνέχεια, η εκπρόσωπος της περιοχής, Βασιλική Κοϊμτζίδου παρουσίασε διεξοδικά τον προορισμό και τα συγκριτικά πλεονεκτήματά του με την πληθώρα των προσφερόμενων εναλλακτικών δραστηριοτήτων, προσκαλώντας τους συμμετέχοντες να τον επισκεφθούν ώστε να ζήσουν μια ξεχωριστή εμπειρία διακοπών.

 

Η εκπροσώπος της Αργιθέας, Β. Κοϊμτζίδου, παρουσιάζει τον προορισμό.

 

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αστυπάλαιας, Νίκος Κομηνέας, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα «Αστυπάλαια: Έξυπνο και Αειφόρο Νησί», που την καθιστά το πρώτο «πράσινο» νησί της Μεσογείου. Όπως τόνισε, στόχος είναι η περαιτέρω προσαρμογή των υποδομών του νησιού και της οικονομίας του στις αρχές της βιωσιμότητας με την υιοθέτηση καινοτόμων τεχνολογιών, ώστε να διατηρηθεί ο παραδοσιακός χαρακτήρας, να προστατευθεί το μοναδικό οικοσύστημα και να εξασφαλιστεί η υψηλή ποιότητα ζωής για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του.

 

Από την παρουσίαση του δημάρχου Αστυπάλαιας, Ν. Κομηνέα, στους Γερμανούς τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους.

 

Την εκδήλωση συντόνισε η προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ Γερμανίας, Νικολέτα Λεκανίδη, ενώ στους συμμετέχοντες διανεμήθηκε προωθητικό υλικό και χαρακτηριστικά τοπικά προϊόντα από τους δύο προορισμούς.

 

Eντός του 2024 η συγκεκριμένη υπηρεσία του ΕΟΤ πρόκειται να διοργανώσει δημοσιογραφικό ταξίδι (press trip) στην περιοχή του Δήμου Αργιθέας, ενώ σχεδιάζει ακόμα την υλοποίηση fam trip στην Αστυπάλαια για πιστοποιημένους εναλλακτικούς tour operators.