Εκδήλωση ΕΟΤ: Δυτική Μακεδονία και Λέσβος «συστήνονται» στην Γερμανία

Εκδήλωση ΕΟΤ: Δυτική Μακεδονία και Λέσβος «συστήνονται» στην Γερμανία


Εκδήλωση ΕΟΤ: Δυτική Μακεδονία και Λέσβος «συστήνονται» στην Γερμανία

Το πολυποίκιλο τουριστικό προϊόν που διαθέτουν η Δυτική Μακεδονία και η Λέσβος βρέθηκε στο επίκεντρο ειδικής εκδήλωσης, που διοργάνωσε στις 12 Δεκεμβρίου στην Φρανκφούρτη η Υπηρεσία ΕΟΤ Γερμανίας.

 

Σκοπός της ήταν η παρουσίαση ελληνικών περιοχών, που υποστηρίζουν ποικίλες μορφές τουρισμού, εφαρμόζουν τη βιωσιμότητα και κυρίως αποτελούν μη καθιερωμένους προορισμούς για τη γερμανική αγορά.

 

Η προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ Γερμανίας, Ν. Λεκανίδη, παρουσιάζει τους ελληνικούς προορισμούς και τις δράσεις προβολής του ΕΟΤ.

 

Στην εκδήλωση έλαβαν μέρος εκπρόσωποι επιλεγμένων διοργανωτών ταξιδίων, αεροπορικών εταιριών και τουριστικών γραφείων, καθώς και δημοσιογράφοι της ευρύτερης περιοχής του κρατιδίου της Έσσης, ενώ από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας, Πολυτίμη Φαρμάκη, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Λέσβου, Νίκος Γιαννάκας, ο πρόεδρος των Ποτοποιών Λέσβου, Δημήτρης Σπέτζας και ο δρ. γεωλογίας, Ηλίας Βαλιάκος.

 

Στιγμιότυπο από την παρουσίαση της Δυτικής Μακεδονίας από την αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, Π. Φαρμάκη.

 

Τους συμμετέχοντες καλωσόρισε ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στην Φρανκφούρτη, Δημήτρης Δόχτσης, ο οποίος στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα της Ελλάδας για τουρισμό εμπειριών, ενώ από την πλευρά της η προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ Γερμανίας, Νικολέτα Λεκανίδη, παρουσίασε το ελληνικό τουριστικό προϊόν και αναφέρθηκε στις δράσεις του ΕΟΤ για προβολή και προώθηση της χώρας μας στην Γερμανία.

 

Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Λέσβου, Ν. Γιαννάκας, αναλύει το πολυποίκιλο τουριστικό προϊόν του νησιού.

 

Η κα Φαρμάκη, αναφέρθηκε στην αυθεντικότητα της Δυτικής Μακεδονίας, στις ιδιαίτερες εμπειρίες που προσφέρει, καθώς και στα εκλεκτά τοπικά προϊόντα της, όπως τον κρόκο Κοζάνης, τα κρασιά της περιοχής και τα εξαιρετικά τυριά της.

 

Ακολούθησε παρουσίαση της Λέσβου, στη διάρκεια της οποίας ο κος Γιαννάκας ανέπτυξε τα συγκριτικά πλεονεκτήματά της και την πληθώρα των εναλλακτικών δραστηριοτήτων που προσφέρει, ο κος Σπέτζας αναφέρθηκε στα μοναδικά προϊόντα της (λαδοτύρι, σαρδέλες, ούζο κ.ά.) και ο κος Βαλιάκος επισήμανε την πλούσια γεωμορφολογία του νησιού, που για τον λόγο αυτόν έχει κηρυχθεί «Διατηρητέο Μνημείο της Φύσης» και είναι ενταγμένο στο Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO.

 

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παραδοσιακές γεύσεις από την Λέσβο (δεξιά στη φωτό, ο πρόεδρος των Ποτοποιών Λέσβου, Δ. Σπέτζας) και την Δυτική Μακεδονία.

 

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με γεύμα για τους συμμετέχοντες, στο οποίο προσφέρθηκαν αντιπροσωπευτικά πιάτα και κρασιά από τη γαστρονομική παράδοση των δύο περιοχών.