Σερβία: Η Ελλάδα στην κορυφή της τουριστικής ζήτησης

Σερβία: Η Ελλάδα στην κορυφή της τουριστικής ζήτησης


Σερβία: Η Ελλάδα στην κορυφή της τουριστικής ζήτησης

Υψηλή παραμένει η ζήτηση των Σέρβων ταξιδιωτών για την Ελλάδα και το 2024, με τη χώρα μας να βρίσκεται στην κορυφή των αναζητήσεων σχετικά με τους προορισμούς των διακοπών τους.

 

 

Αυτό διαπιστώθηκε στη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού «International Fair of Tourism» (IFT), που πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι από τις 22 έως τις 25 Φεβρουαρίου.

 

 

Άποψη του ελληνικού περιπτέρου στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βελιγραδίου.

 

 

Στη φετινή 45η διοργάνωση της Έκθεσης η Ελλάδα ήταν Χώρα-Εταίρος (Partner Country) και για τον λόγο αυτό τα εγκαίνια πραγματοποίησαν από κοινού ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Σερβίας, Aleksandar Vučić και η Υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία στον χαιρετισμό της αναφέρθηκε στους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών και στη στρατηγική της Ελλάδας για βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη.

 

 

Η Υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, απευθύνει χαιρετισμό στην τελετή εγκαινίων της IFT Βελιγραδίου.

 

 

Εξάλλου, τη σημαντική θέση που έχει η σερβική αγορά για τον ελληνικό τουρισμό επισήμανε και ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας ΕΟΤ Σερβίας, Γιώργος Κακούτης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε πριν από την επίσημη έναρξη της έκθεσης προς τα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης της χώρας, με την παρουσία στελεχών της σερβικής κυβέρνησης και τουριστικής αγοράς. Ο κος Κακούτης υπογράμμισε, επίσης, τη σημασία της ελληνικής συμμετοχής στην Έκθεση και κάλεσε τους Σέρβους να εξακολουθήσουν να επισκέπτονται τους γνωστούς και τους λιγότερο γνωστούς προορισμούς της Ελλάδας.

 

 

Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη τύπου για την ελληνική συμμετοχή στην 45η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού (ΙFT) στο Βελιγράδι. Από τα αριστερά, ο Διευθυντής του Τουριστικού Οργανισμού Βελιγραδίου, Miodrag Popović, η Διευθύντρια του Τουριστικού Οργανισμού Σερβίας, Marija Labović, ο Συντονιστής της 45ης IFT, Dragan Zečević, ο Υφυπουργός Τουρισμού και Νεολαίας της Δημοκρατίας της Σερβίας, Uroš Kandić, ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας ΕΟΤ Σερβίας, Γ. Κακούτης, και ο μεταφραστής Danilo Miljenovic.

 

 

Το περίπτερο του ΕΟΤ επισκέφθηκαν ο κος Vučić και η κα Κεφαλογιάννη, ενώ συνεκθέτες σε αυτό ήταν οι Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Ιονίων Νήσων και Βορείου Αιγαίου, ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής και ο Πιερικός Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΠΟΤΑΠ).

 

 

Συνολικά, τη φετινή IFT Βελιγραδίου επισκέφθηκαν 42.435 άτομα.