Μαθήτριες από την Γερμανία γνωρίζουν τον ελληνικό πολιτισμό με την υποστήριξη του ΕΟΤ

Μαθήτριες από την Γερμανία γνωρίζουν τον ελληνικό πολιτισμό με την υποστήριξη του ΕΟΤ


Μαθήτριες από την Γερμανία γνωρίζουν τον ελληνικό πολιτισμό με την υποστήριξη του ΕΟΤ

Εκπαιδευτικό ταξίδι στην Αθήνα με την υποστήριξη του ΕΟΤ, πραγματοποίησε από τις 25 έως τις 29 Μαρτίου τετραμελής ομάδα Γερμανίδων μαθητριών, που διακρίθηκε σε διαγωνισμό για μαθητές και μαθήτριες ουμανιστικών σχολείων της Γερμανίας όπου διδάσκονται τα αρχαία ελληνικά.

 

Τον διαγωνισμό διοργανώνει από το 2019 η πρεσβεία της Ελλάδας στην Γερμανία, με το εκπαιδευτικό ταξίδι στην ελληνική πρωτεύουσα να αποτελεί το βραβείο των νικητών.

 

Οι νικήτριες μαθήτριες από την Γερμανία στην είσοδο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.

Το 2022 το α΄ βραβείο του διαγωνισμού με θέμα «200 χρόνια Ερρίκος Σλήμαν – Ο Σλήμαν στα ίχνη του Ομήρου» απέσπασαν οι τέσσερις μαθήτριες της 10ης τάξης του Γυμνασίου Wirsberg του Würzburg για τη δημιουργία video με τίτλο: «Mission: Auf nach Troja». Τον Ιούλιο του 2022, η πρέσβειρα της Ελλάδας στο Βερολίνο, Μάρα Μαρινάκη, υποδέχτηκε την συγκεκριμένη τάξη του Γυμνασίου και βράβευσε τη νικήτρια ομάδα, ενώ επίσης μερίμνησε για την ξενάγηση των μαθητών στην έκθεση με θέμα τον Σλήμαν στο Μουσείο Προϊστορίας του Βερολίνου.

 

Από την επίσκεψη της νικήτριας μαθητικής ομάδας στην ελληνική πρεσβεία στο Βερολίνου, όπου τους υποδέχτηκε η πρέσβειρα, Μ. Μαρινάκη.

Κατά την παραμονή τους στην Αθήνα, οι τέσσερις βραβευμένες μαθήτριες, που συνοδεύονταν από δύο καθηγητές τους, επισκέφθηκαν το ιστορικό κέντρο της πόλης, την Ακρόπολη και το μουσείο της, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Πολιτιστικό Κέντρο Σταύρος Νιάρχος, καθώς και τα νησιά του Αργοσαρωνικού.

 

Οι μαθήτριες από την Γερμανία και οι καθηγητές τους στον Ναό της Αφαίας στην Αίγινα.

Η διενέργεια του μαθητικού διαγωνισμού από την πρεσβεία της Ελλάδας στοχεύει στην ενθάρρυνση της διδασκαλίας των αρχαίων ελληνικών στα γερμανικά σχολεία, ενώ με το ταξίδι στην Αθήνα ως έπαθλο επιτυγχάνεται σημαντική συμμετοχή μαθητών, που μελλοντικά αναμένεται να αποτελέσουν τους ποιοτικούς επισκέπτες της χώρας μας.

Info

Το βραβευμένο video «Mission: Auf nach Troja», εδώ.