Με την υποστήριξη του ΕΟΤ το «7ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας – Αρίων

Με την υποστήριξη του ΕΟΤ το «7ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας – Αρίων


Με την υποστήριξη του ΕΟΤ το «7ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας – Αρίων

Με την υποστήριξη και την αιγίδα του ΕΟΤ πραγματοποιείται από σήμερα (1 έως 7 Αυγούστου) για 7η συνεχόμενη χρονιά το Φεστιβάλ Κιθάρας «Αρίων» που διοργανώνει ο Φορέας Τουρισμού Μήθυμνας.

Οι εκδηλώσεις, που τελούν υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της κας Κορίνας Βουγιούκα και  θα πραγματοποιηθούν σε εμβληματικά σημεία της Λέσβου, όπως το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας στην Αγία Παρασκευή, το Πολύκεντρο στο Μανταμάδο κ.α,  εντάσσονται στο πλαίσιο της εθνικής και περιφερειακής τουριστικής πολιτικής που έχει χαράξει το Υπουργείο Τουρισμού και η Υπουργός κα Έλενα Κουντουρά με στόχο την ενίσχυση της τουριστικής κίνησης στο Βορειοανατολικό Αιγαίο μέσω της προβολή θεματικών τουριστικών  προϊόντων και συγκεκριμένα τη διάδοση της πλούσιας πολιτιστικής  κληρονομιάς της περιοχής.

Η διοργάνωση, που ξεκίνησε το 2012 στον Μόλυβο, πατρίδα του αρχαίου κιθαρωδού Αρίωνα, λειτουργεί και ως Θερινή Ακαδημία Κιθάρας με συμμετοχή σπουδαίων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών αλλά και εκατοντάδων φοιτητών από διάφορες χώρες. Ταυτόχρονα έχει συσταθεί το Μουσικοθεατρικό Εργαστήριο και ο «Μικρός Αρίων» που απευθύνεται σε παιδιά από 7 έως 12 ετών, προσφέροντας κατ’ αυτό τον τρόπο μια ολοκληρωμένη εμπειρία μέσα από ένα «μουσικό ταξίδι» για όλους.

Συναυλίες, καθημερινές μουσικο-χορευτικές και θεατρικές παραστάσεις, σεμινάρια, διαλέξεις, εργαστήρια μουσικών συνόλων, διαγωνισμοί με σημαντικά βραβεία και άλλες παράλληλες δράσεις έχουν σχεδιαστεί για να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων και των συνοδών τους καθόλη τη διάρκεια των 6ήμερων εκδηλώσεων. Η προσέλκυση διεθνούς φήμης καλλιτεχνών και ΜΜΕ έχουν καθιερώσει το Φεστιβάλ Κιθάρας «Αρίων» ως παγκόσμιο μουσικό θεσμό εξασφαλίζοντας την εξωστρέφεια στη δράσης και την προβολή του νησιού.

Για περισσότερες πληροφορίες:

www.theotheraegean.com και www.arionfestival.com