Με την υποστήριξη του Γραφείου ΕΟΤ Γαλλίας το «SYMPOSSIO 2018»

Με την υποστήριξη του Γραφείου ΕΟΤ Γαλλίας το «SYMPOSSIO 2018»


Με την υποστήριξη του Γραφείου ΕΟΤ Γαλλίας το «SYMPOSSIO 2018»

Με την υποστήριξη του Γραφείου ΕΟΤ Γαλλίας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, της Aegean Air και του ΤΟ Thalasso No1-OVoyages πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Παρίσι την Τρίτη 27 Μαρτίου 2018 η επαγγελματική, γαστρονομικού ενδιαφέροντος, εκδήλωση «SYMPOSSIO 2018». 
 
 
Την εκδήλωση οργάνωσε η εταιρεία ALDEMAR HOTELS και συμμετείχαν σε αυτήν περισσότεροι από 30 τουριστικοί πράκτορες. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να μαγειρέψουν παραδοσιακές συνταγές της Πελοποννήσου και να γευτούν εξαιρετικής ποιότητας τοπικά προϊόντα και κρασί. 
 
Από αριστερά προς τα δεξιά:Η ιδιοκτήτρια του Bar à vin Heteroclito Μαντλέν Lorantos, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Δυτικής Ελλάδας Κωνσταντίνος Καρπέτας, η Δήμητρα Βοζίκη Προϊσταμένη του Γραφείου ΕΟΤ Γαλλίας, η Εκτελεστική Σύμβουλος της Περιφέρειας Δυτικές Ελλάδας Μαρκέλλα Μαράντου και προϊστάμενος του Τμήματος Σχεδιασμού Περιφερειακής Πολιτικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Λαυρέντης Βασιλειάδης
 
Το Sympossio αποτελεί μία πρωτότυπη ενέργεια Β2Β με σκοπό την περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων με την τουριστική αγορά, καθώς η επιμόρφωση των τουριστικών πρακτόρων και πωλητών γίνεται μέσα από την γευσιγνωσία και την εμπειρία της ελληνικής γαστρονομίας, ενώ ταυτόχρονα αναδεικνύεται η ελληνική φιλοξενία μέσα από αυτήν την συλλογική συμμετοχική διαδικασία κατά την οποία τα τοπικά προϊόντα και οι τοπικές συνταγές είναι οι βασικοί πρωταγωνιστές. 
 
 
Από ελληνικής πλευράς το παρόν έδωσαν μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Δυτικής Ελλάδας κος Κωνσταντίνος Καρπέτας και η Προϊσταμένη του Γραφείου ΕΟΤ Γαλλίας κα Δήμητρα Βοζίκη.
 
Η «οικογενειακή» φωτογραφία του Sympossio 2018 στο Atelier des Chefs στο Παρίσι
 
 
Σημειώνεται ότι το SYMPOSSIO ξεκίνησε το 2011 από την εταιρεία ALDEMAR HOTELS ως δράση γαστρονομικού χαρακτήρα και σήμερα έχει καθιερωθεί ως θεσμός στα τουριστικά δρώμενα διαφόρων ευρωπαϊκών χωρών, με ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα για την προβολή του ελληνικού τουριστικού προϊόντος στην Ευρώπη μέσα από την κουλτούρα του «φαγητού». 
Στο πλαίσιο της διεθνούς του περιοδείας, το SYMPOSSIO στη Γαλλία πραγματοποιήθηκε στη Ρεν τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου ενώ σήμερα Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018 φιλοξενείται στη Λυών.