Οι Πολωνοί γοητεύονται από τη Θεσσαλονίκη -Press trip του ΕΟΤ με αφορμή τις απευθείας πτήσεις Βαρσοβίας- Θεσσαλονίκης

Οι Πολωνοί γοητεύονται από τη Θεσσαλονίκη -Press trip του ΕΟΤ με αφορμή τις απευθείας πτήσεις Βαρσοβίας- Θεσσαλονίκης


Οι Πολωνοί γοητεύονται από τη Θεσσαλονίκη -Press trip του ΕΟΤ με αφορμή τις απευθείας πτήσεις Βαρσοβίας- Θεσσαλονίκης

Το πλούσιο πολιτιστικό απόθεμα, τη γαστρονομική παράδοση και τις σύγχρονες τουριστικές υποδομές της Θεσσαλονίκης είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν πέντε Πολωνές δημοσιογράφοι από κορυφαία μέσα της χώρας, που ταξίδεψαν στην πόλη από τις 17 έως τις 20 Ιουνίου 2025.

Κατά την άφιξη της πολωνικής δημοσιογραφικής αποστολής στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, με τη συνοδεία του προϊσταμένου της Υπηρεσίας ΕΟΤ Πολωνίας, Δημήτρη Βασιλειάδη.


Το δημοσιογραφικό ταξίδι (press trip) διοργανώθηκε από την Υπηρεσία ΕΟΤ Πολωνίας, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης (ΟΤΘ) και την LOT Polish Airlines, με αφορμή την έναρξη της νέας απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Βαρσοβίας- Θεσσαλονίκης από τον πολωνικό εθνικό αερομεταφορέα.

Δοκιμάζοντας παραδοσιακές γεύσεις της πόλης.


Στόχος του press trip ήταν η ανάδειξη της Θεσσαλονίκης ως ενός εξαιρετικού προορισμού city break ταξιδιών, με πλούσιες σε αριθμό και ποιότητα δυνητικές εμπειρίες και, κυρίως, με πολυπολιτισμική ταυτότητα.

Κατά την επίσκεψή των Πολωνών δημοσιογράφων στην Κεντρική Αγορά Τροφίμων Μοδιάνο.


Στην αποστολή συμμετείχαν οι δημοσιογράφοι Agnieszka Załęska-Franus από το National Geographic Poland με 1,8 εκατ. μοναδικούς χρήστες ανά μήνα, Agnieszka Zaręba από τον ιστότοπο του Radio ZET, ενός από τους πιο δημοφιλείς ραδιοφωνικούς σταθμούς στην Πολωνία, Ewa Malinowska του Wp.pl, ενός από τα κορυφαία ειδησεογραφικά portal της χώρας με περίπου 23-25 εκατ. μοναδικούς χρήστες ανά μήνα, Aleksandra Janicka από το επίσης κορυφαίο site Gazeta.pl, με 11,7 εκατ. μοναδικούς χρήστες τον μήνα και Diana Wawrzusiszyn του ιστότοπου Onet.pl, με 16,7 εκατ. μοναδικούς χρήστες ανά μήνα.

Η γαστρονομική παράδοση της Θεσσαλονίκης βρέθηκε στο επίκεντρο του press trip της Υπηρεσίας ΕΟΤ Πολωνίας.  


Κατά την παραμονή τους στη Θεσσαλονίκη, οι πέντε δημοσιογράφοι από την Πολωνία ξεναγήθηκαν σε ιστορικές γειτονιές της πόλης, όπου αποτυπώνεται η πολυεπίπεδη πολιτισμική ταυτότητα, τα αρχιτεκτονικά στρώματα διαφορετικών περιόδων και ο αστικός ρυθμός που την χαρακτηρίζει, συναντήθηκαν με εκπροσώπους τοπικών φορέων, γνώρισαν την τοπική γαστρονομική ταυτότητα μέσα από στοχευμένες εμπειρίες, όπως παρουσιάσεις παραδοσιακών προϊόντων, περιηγήσεις σε αγορές τροφίμων και εργαστήρια, θεματικά γεύματα και μαθήματα μαγειρικής, ενώ επισκέφθηκαν ακόμα αντιπροσωπευτικές τουριστικές εγκαταστάσεις.

Σε χαρακτηριστικό παρασκευαστήριο μπουγάτσας.


Ολοκληρώνοντας το ταξίδι τους, οι συμμετέχουσες δημοσιογράφοι δήλωσαν εντυπωσιασμένες από την πόλη, αλλά και τις απειράριθμες επιλογές που αυτή προσφέρει στους επισκέπτες της.