Προωθητική εκδήλωση ΕΟΤ ΗΠΑ για τη νέα πτήση Σικάγο-Αθήνα της United Airlines

Προωθητική εκδήλωση ΕΟΤ ΗΠΑ για τη νέα πτήση Σικάγο-Αθήνα της United Airlines


Προωθητική εκδήλωση ΕΟΤ ΗΠΑ για τη νέα πτήση Σικάγο-Αθήνα της United Airlines

Εκδήλωση προώθησης και προβολής της Ελλάδας, με αφορμή την εναρκτήρια πτήση του νέου δρομολογίου Σικάγο-Αθήνα από την αμερικανική αεροπορική εταιρεία United Airlines, διοργάνωσε την προηγούμενη εβδομάδα η Υπηρεσία ΕΟΤ ΗΠΑ στο Διεθνές Αεροδρόμιο O’Hare του Σικάγου.

 

Το δρομολόγιο ξεκίνησε στις 23 Μαΐου και θα πραγματοποιείται καθημερινά μέχρι τις 12 Αυγούστου 2024.

 

Στις 23 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η πρώτη πτήση της United Airlines από το Σικάγο προς την Αθήνα.

 

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, ο ΕΟΤ προσέφερε στους ταξιδιώτες προς την Ελλάδα τσάντες με φιλοφρονητικά δώρα, ενώ ακολούθησε σύντομη δεξίωση με ελληνική μουσική και παραδοσιακούς χορούς. Παρόντες ήταν ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας ΕΟΤ ΗΠΑ, Κωνσταντίνος Χαροκόπος, ο αναπληρωτής προϊστάμενός της, Γιάννης Πλεξουσάκης, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Σικάγο, Εμμανουήλ Κουμπαράκης, ο ελληνικής καταγωγής Secretary of State της πολιτείας του Ιλινόι, Alexi Giannoulias, και υψηλόβαθμα στελέχη της United Airlines.

 

Στιγμιότυπο από την προωθητική δράση του ΕΟΤ σε συνεργασία με την εταιρεία United Airlines.

 

Αύξηση 30% των διαθέσιμων θέσεων προς Ελλάδα

 

Το νέο δρομολόγιο της United Airlines είναι το τρίτο προς την Ελλάδα, καθώς η εταιρεία συνδέει ήδη σε καθημερινή βάση την ελληνική πρωτεύουσα με τη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον. Μάλιστα, για το 2024 έχει αυξήσει τον συνολικό αριθμό διαθέσιμων θέσεων (capacity) στις πτήσεις της προς τη χώρα μας κατά 30% σε σχέση με το 2023.  

 

Η Υπηρεσία ΕΟΤ ΗΠΑ πρόσφερε στους επιβάτες της πρώτης πτήσης Σικάγο-Αθήνα της United Airlines διαφημιστικό υλικό για την Ελλάδα και την Αθήνα.

 

Παράλληλα, αυτή είναι η δεύτερη απευθείας πτήση από το Σικάγο προς την Αθήνα, αφού το ίδιο δρομολόγιο εξυπηρετεί και η American Airlines.

 

Η United Airlines είναι ένας από τους κυριότερους αμερικανικούς αερομεταφορείς, διαθέτοντας ευρύτατο εγχώριο και διεθνές δίκτυο, με κύριους κόμβους το αεροδρόμιο O’Hare, το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντένβερ και το Διεθνές Αεροδρόμιο Newark Liberty.

 

Από την εκδήλωση του ΕΟΤ στο αεροδρόμιο O’Hare του Σικάγου. Από αριστερά, ο αναπληρωτής προϊστάμενος της Υπηρεσίας ΕΟΤ ΗΠΑ, Γ. Πλεξουσάκης, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Σικάγο, Εμμ. Κουμπαράκης, ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας ΕΟΤ ΗΠΑ, Κ. Χαροκόπος, και στελέχη της United Airlines.