Υπό την αιγίδα του ΕΟΤ δρομικές διοργανώσεις σε Πάτρα, Αθήνα και Ρόδο

Υπό την αιγίδα του ΕΟΤ δρομικές διοργανώσεις σε Πάτρα, Αθήνα και Ρόδο


Υπό την αιγίδα του ΕΟΤ δρομικές διοργανώσεις σε Πάτρα, Αθήνα και Ρόδο

Τρία κορυφαία εγχώρια δρομικά event θα πραγματοποιηθούν εντός του Απριλίου υπό την αιγίδα του ο ΕΟΤ, ο οποίος υποστηρίζει σταθερά δράσεις που προωθούν τις ειδικές μορφές τουρισμού, ενισχύουν σημαντικά τη φήμη των προορισμών διεξαγωγής και συμβάλουν στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Πρόκειται για τον 1ο Διεθνή Ημιμαραθώνιο Πάτρας, τον 14ο Διεθνή Ποσειδώνιο Ημιμαραθώνιο στην Αθήνα και τον 8ο Διεθνή Μαραθώνιο Ρόδου.

 

Ειδικότερα:

 

Ο 1ος Διεθνής Ημιμαραθώνιος Πάτρας διοργανώνεται την Κυριακή 9 Απριλίου από το Σωματείο Πέλοπας Πατρών και την εφημερίδα «Πελοπόννησος», σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τη μη κερδοσκοπική οργάνωση «Άμιλλα». Η διοργάνωση περιλαμβάνει αγώνα δρόμου 21.097 μ. με αφετηρία και τερματισμό την κεντρική πλατεία Βασ. Γεωργίου Α’ της πόλης, αγώνα 5 χλμ. και αγώνα 1 χλμ. για παιδιά. Στους αγώνες αναμένεται να λάβουν μέρος περισσότεροι από 2.500 αθλητές και αθλούμενοι, ενώ στόχος των διοργανωτών είναι να καθιερωθούν ως ένας σημαντικός αθλητικός θεσμός σε πανελλαδικό επίπεδο, με τους συμμετέχοντες να αποτελούν τους μελλοντικούς πρεσβευτές της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, τόσο σε όλη την Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

 

 

Ο 14ος Διεθνής Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος θα διεξαχθεί στις 23 Απριλίου στους Δήμους Παλαιού Φαλήρου και Αλίμου και ειδικότερα στο Ολυμπιακό Συγκρότημα Φαλήρου και την Μαρίνα Φλοίσβου, την Εσπλανάδα – Πάρκο Καλλιθέας και την παραλιακή λεωφόρο Ποσειδώνος. Περιλαμβάνει ημιμαραθώνιο 21,1 χλμ. και σκυταλοδρομία για δύο δρομείς 21,1 χλμ., μαραθώνιο 1/4 μήκους 10χλμ., αγώνα δρόμου 5 χλμ., δυναμικό βάδισμα 5 χλμ., παιδικό αγώνα 1 χλμ. και αγώνα δρόμου κοινωνικής προσφοράς για τους σκοπούς του συλλόγου «ΑΛΜΑ» 1 και 2 χλμ. Στο πλαίσιο του αγώνα, διοργανώνεται επίσης Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ζωγραφικής για παιδιά ηλικίας 4-14 ετών με θέμα «Το τρέξιμο είναι παιχνίδι, είναι χαρά! Το τρέξιμο με την παρέα μας είναι μεγαλύτερη χαρά!»

 

 

Τέλος, ο 8ος Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου θα πραγματοποιηθεί στις 30 Απριλίου σε μια παραθαλάσσια διαδρομή δίπλα στα τείχη της Μεσαιωνικής Πόλης με θέα το Αιγαίο. Στον αγώνα αναμένεται να συμμετάσχουν πολλοί Έλληνες δρομείς, καθώς και περισσότεροι από 1.000 αθλητές από 60 χώρες. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, στις 29 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση υποδοχής της ολυμπιακής φλόγας με άναμμα του βωμού. Εκτός από τον μαραθώνιο, θα διεξαχθεί ακόμα ημιμαραθώνιος και αγώνες 5 χλμ. και 10 χλμ., που όλοι θα ξεκινήσουν και θα καταλήξουν στο κέντρο της πόλης (πλατεία Ελευθερίας), διασχίζοντας τα κυριότερα σημεία ενδιαφέροντος και αξιοθέατά της.