15/11/2012: Εκδήλωση “Αξιοποίηση των Ερευνητικών Εργαλείων για μια Στοχευόμενη Στρατηγική Marketing”

15/11/2012: Εκδήλωση “Αξιοποίηση των Ερευνητικών Εργαλείων για μια Στοχευόμενη Στρατηγική Marketing”


15/11/2012: Εκδήλωση “Αξιοποίηση των Ερευνητικών Εργαλείων για μια Στοχευόμενη Στρατηγική Marketing”

 

Στη σημερινή εκδήλωση του ΕΟΤ με τίτλο «Rethinking  Greece» στον εξαιρετικό χώρο του Μουσείου της Ακρόπολης σημαντικοί παράγοντες της αγοράς, του marketing και των δημοσκοπήσεων μίλησαν για τον τουρισμό.

  • Η υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη χαιρέτησε την εκδήλωση δίνοντας την κατεύθυνση της Ελληνικής Τουριστικής Στρατηγικής υπερθεματίζοντας τη σημασία της συνεργασίας.
  • Στην 1η ενότητα, σημαντικοί εκπρόσωποι της αγοράς όπως ο κ. Γιώργος Τσακίρης (πρόεδρος ΞΕΕ), ο κ. Γιάννης Ρέτσος (1ος αντιπρόεδρος ΣΕΤΕ), ο κ. Δημήτρης Μαύρος (πρόεδρος ΕΔΕΕ), ο κ. Σπύρος Ζαβιτσάνος (πρόεδρος ΣΕΔΕΑ), ο βουλευτής κ. Ψαριανός μίλησαν για τη γενική στρατηγική του τουρισμού. Αναφέρθηκαν στη σημασία του ρεαλιστικού προϋπολογισμού, την οργάνωση, την εξειδίκευση, τη στόχευση. Τη σημασία του τουρισμού για την Ελληνική οικονομία.
  • Στη 2η κλήθηκαν φορείς της αγοράς του marketing και των δημοσκοπήσεων σε μια δημόσια συζήτηση. Συμμετείχαν οι κ.κ. Κώστας Παναγόπουλος (ALCO), Βen Moxon (Arkenford), Βασίλης Φεύγας (West Wing), o καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιά M. Σφακιανάκης, Σπύρος Καμηλέρης (GFK Hellas), Ξ. Κούρτογλου (FOCUS BARI), Δ. Κόσσυφας (Google). Κατέθεσαν απόψεις, τεχνογνωσία, εξειδικευμένη γνώση. Αναφέρθηκαν με αριθμούς στην έρευνα, στα κοινά-στόχους και στα εργαλεία στόχευσης.

 

 

Ο γενικός γραμματέας ΕΟΤ κ. Νίκος Καραχάλιος στην εισήγησή του, περιέγραψε τη διαδρομή του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού τις τελευταίες 45 ημέρες μέχρι σήμερα:

  • Ξεκίνησε στις 27 Σεπτεμβρίου ξανά από τον ίδιο χώρο, το Μουσείο της Ακρόπολης. Στις 30 Οκτωβρίου, συνεχίστηκε στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ. Στις 31 Οκτωβρίου, στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού ανακοινώθηκε από την υπουργό Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη η επικοινωνιακή στρατηγική του Ελληνικού Τουρισμού για το 2013. Στο Λονδίνο, στο πλαίσιο της μεγαλύτερης έκθεσης τουρισμού στον κόσμο WTM, εξειδικεύτηκε η Ελληνική Τουριστική Στρατηγική για την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου. Σήμερα 15 Νοεμβρίου, ο τουρισμός κάνει την 5η στάση του στο Μουσείο της Ακρόπολης.
  • Επόμενος σταθμός η Θεσσαλονίκη και η Philoxenia. «Ένας θεσμός που στηρίζουμε σε μια πόλη που αγαπάμε. Εκεί θα ξεδιπλώσουμε την τουριστική μας στρατηγική για την Ελληνική Περιφέρεια, αλλά και τη Θεσσαλονίκη, που θα κάνουμε ιδανικό προορισμό για city breaks τόσο για τους Έλληνες, όσο και για τους ξένους.»
  • Πολύ σημαντική αξία για εμάς είναι η έννοια της συνεργασίας, των συνεργειών, της σύνθεσης. Και η σημερινή εκδήλωση είναι απτή απόδειξη. Είναι εδώ παλαιότεροι γραμματείς, υπουργοί, ο κ. Σγουρός, ο κ. Τσακίρης, οι εκπρόσωποι όλων των φορέων της τουριστικής αγοράς ΣΕΤΕ, ΞΕΕ, ΕΔΕΕ και ΣΕΔΕΑ. Οι αρχές αυτές μαζί με το τρίπολο  (πολιτική σταθερότητα, οικονομική σιγουριά, κοινωνική συνοχή) είναι οι στόχοι για μια σύγχρονη Ελλάδα.
  • Για να αλλάξει η εικόνα της χώρας χρειάζεται ένα απόλυτο σχέδιο. Εμείς στον τουρισμό το έχουμε. Το σχέδιο που παρουσιάζουμε έχει 10 απλά και αυτονόητα βήματα. Σήμερα παρουσιάζουμε το 1ο του 2ου κύκλου.
  • Είμαστε ο μόνος Οργανισμός που δεσμεύτηκε σε 60 ημέρες να κάνει 17 εκδηλώσεις που εκπροσωπούν 17 βήματα στρατηγικής και το κάνουμε. Θέλουμε όσοι μείνουν μέχρι τέλους να φύγουν πιο ενημερωμένοι και πιο σίγουροι για το μέλλον του ελληνικού τουρισμού και της ελληνικής οικονομίας.
  • Στρατηγική μας είναι κάθε ευρώ που επενδύουμε στον τουρισμό να αποδίδει πολλαπλάσια.

 

 

Διαβάστε την ομιλία του Γενικού Γραμματέα Ε.Ο.Τ. κ. Νίκου Καραχάλιου

 

Παρουσιάσεις Εκδήλωσης: